Co řekli o Miroslavu Donutilovi nejen slavní?

Co řekli o Miroslavu Donutilovi nejen slavní?

Adresa:

Ostrava, Smetanovo nám. 8

Termín: 16.4.2018
Vstupné:

0

16duben pondělí 14:00

Žánr: ostatní akcebeseda


Pondělí 16. dubna v 14-15 hodin – Miroslav Donutil a Petr Čermák: Pan Herec Miroslav Donutil. Beseda a autogramiáda jednoho z nejuznávanějších a nejpopulárnějších herců u nás. Doslova legendární jsou jeho role např. ve filmech Pelíšky, Tankový prapor, Černí baroni a další. Autor knihy Petr Čermák se zajímal, co si o této osobnosti myslí a co také řeknou další slavní. Vznikla tak jedinečná biografie, která nabízí nový pohled na tohoto výjimečného umělce. Podle svých slov šel Miroslav Donutil studovat herectví na brněnskou JAMU hlavně proto, že tam nemusel studovat matematiku. Daleko spíše v něm však zvítězily rodinné geny.

Jeho rodiče byli ochotníky, dědeček pak vynikajícím a nadšeným vypravěčem. Již na studiích hrál Donutil v divadle Husa na provázku, kde pak v letech 1973-1990 odehrál několik skvělých rolí (Balada pro banditu, Bratři Karamazovi, Tótovci, …). Poté se stal členem činohry Národního divadla, kde působil až do roku 2013, a stal se hvězdou první scény. Oceňován je rovněž jako vynikající vypravěč a dabér. Je např. hlavním dabérem Gérarda Depardieua, Kevina Costnera či Philippa Noireta. Za sebou má bezpočet rolí i jako televizní či rozhlasový herec.

Už čtyři desetiletí žije s manželkou Zuzanou, mají dva syny. Tomáš pracuje jako informatik, mladší Martin je herec. Petr Čermák Autor je absolventem Fakulty sociálních věd Univerzity Karlovy. Společně s novinářskou i vydavatelskou činností na sebe upozornil recenzemi a eseji zejména v oblasti literatury a výtvarného umění. V posledním období se věnuje tvorbě portrétů významných osobností a Čechů, kteří svou zemi proslavili ve světě, a globálních sportovních hvězd.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Co řekli o Miroslavu...

Zámek ZábřehOstrava (4.5 km)

STING ApartmentsHavířov (10.8 km)

Zámeček Petrovice Karviná (20.3 km)