O solárním byznysu se rozpovídá Radek Stavěl

O solárním byznysu se rozpovídá Radek Stavěl

Adresa:

Ostrava, Smetanovo nám. 8

Termín: 28.3.2018
Vstupné:

0

28březen středa 16:00

Žánr: ostatní akce


Radek Stavěl, specialista na komunikaci, pracoval pro mostecké uhlobarony i nejbohatšího Čecha Petra Kellnera. Návštěvníkům a čtenářům tento autor předloží kořeny i důsledky české solární blamáže z roku 2010. Ta totiž bude stát spotřebitele kolem 40 mld. korun ročně až do roku 2030 a točí se kolem ní i autorova nová kniha Sluneční cyklus.

Radek Stavěl (* 1971) se narodil v Praze, kde také vystudoval VŠE a FAMU. Od poloviny devadesátých let pracoval na různých tvůrčích projektech a pozicích v médiích. Byl zaměstnán v domácích i mezinárodních firmách na pozicích pokrývajících zejména oblasti public relations, marketingu, řízení lidských zdrojů a firemní strategie. Od roku 2016 přednáší a podniká v oblasti komunikace a výzkumu. Sluneční cyklus Všechno se točí kolem Slunce. Od žen, které se rády opalují, přes solární byznys, jenž se díky němu stal podvodem století a kvůli němuž se i umírá, až po tajemství vesmírného počasí.

Napínavý román prokládaný výpočty a ekonomickými úvahami vyzývá čtenáře k zamyšlení nad chybami, které člověk i společnost stále opakují. Čeká nás doba temna, nebo se vrátíme k osvícenství? Takovou otázku si klade hlavní hrdina, který se po manažerských zkušenostech v české energetice rozhodne sám podnikat v oblasti obnovitelných zdrojů. Ocitne se přitom až nebezpečně blízko legislativnímu procesu, který je nastaven tak, aby přes cenovou deformaci na trhu umožnil gigantický přesun peněz od spotřebitelů k výrobcům elektřiny z fotovoltaiky. Jeho projekt však provází řada problémů, a když nakonec vypadne ze hry, zjistí, že v ohrožení je nejen jeho postavení, ale i život...

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce O solárním byznysu se...

Zámek ZábřehOstrava (4.5 km)

STING ApartmentsHavířov (10.8 km)

Zámeček Petrovice Karviná (20.3 km)