Vychutnejte si řízenou degustaci vín z vinařství Ambrož

Vychutnejte si řízenou degustaci vín z vinařství Ambrož

Adresa:

Ostrava, Smetanovo nám. 8

Termín: 21.3.2018
Vstupné:

150

21březen středa 17:30

Žánr: ostatní akce


Vinařství Ambrož je malé vinařství z obce Lužice u Hodonína. Navazuje na několik generací vinařů. Kromě výroby vína provozuje již deset let vinný sklep v Ostravě-Koblově. Přijměte pozvání na řízenou degustaci a seznamte se s deseti přívlastkovými víny roku 2017. Degustací vás provede Ing. Jiří Ambrož. Na akci je nutná rezervace za poplatek 150 Kč/osoba. Jiří Ambrož „Vinařství má v naší rodině dlouholetou tradici sahající až do roku 1890.

Mí předkové hospodařili na vinicích ve viniční trati Puclejty v Němčičkách. Pak se rodina přestěhovala do Lužic. V roce 1991 po navrácení části zemědělských pozemků založili moji prarodiče František a Miluška Kopřivovi malou zemědělskou firmu Framiko, která se zabývala pěstováním a prodejem ovoce, zeleniny a zejména výrobou vína. Po náhlém úmrtí dědečka Františka Kopřivy nebylo možné firmu dále intenzivně rozvíjet. Pěstování zemědělských plodin bylo utlumeno pouze na potřeby rodiny. Vinařství fungovalo jako koníček a vedlejší zdroj příjmů. Po studiu vinařství na Střední vinařské škole ve Valticích a na Zahradnické fakultě v Lednici na Moravě jsem se rozhodl pokračovat v rodinné tradici.

V roce 2005 jsem založil vlastní vinařství ve sklepě po prarodičích v Lužicích a v červenci roku 2006 byla zahájena stavba nového vinného sklepa a provozních prostor v Ostravě-Koblově, jež byla ukončena v červnu 2007. Tradiční vinný sklep v Ostravě slouží zejména pro gastronomické a enologické účely." 

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Ostrava Akce v obci Ostrava

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Vychutnejte si řízenou...

Zámek ZábřehOstrava (4.5 km)

STING ApartmentsHavířov (10.8 km)

Zámeček Petrovice Karviná (20.3 km)