Masopust – fotografie Dalibora Bednáře

Masopust – fotografie Dalibora Bednáře

Adresa:

Bruntál, Zámecké nám. 1/7

Termín: 15.2.2018 8.4.2018

15úno - 8dub celý den

Žánr: výstavyfotografieportrét


Dalibor Bednář se narodil v roce 1960 v Opavě, žije a pracuje v Ostravě, v zaměstnání se živí jako technik, fotografii má jako koníčka. Poprvé vzal fotoaparát do ruky v osmnácti, po odmlce na počátku devadesátých let se k fotce znovu vrátil. Obdivuje klasický přístup k fotografii s důrazem na černobílý proces. Zajímá se o městskou architekturu a vztahy lidí, kteří v ní žijí a spolu ji utvářejí, věnuje se také portrétu a aktu. Pracuje s manuálními kinofilmovými a středoformátovými fotoaparáty.

Od roku 2001 opět pravidelně vystavuje individuálně nebo s přáteli. Od roku 2004 vydává vlastní fotografické kalendáře. V roce 2010 vydal vlastním nákladem monografickou publikaci „Cestou fotografie db“.

V roce 2003 otevřel se svým dlouholetým přítelem Františkem Řezníčkem legendární galerii G7 v ostravské Chelčického ulici, později přemístěné na Zámeckou 2 v centru Ostravy. Výstavní program zahrnoval umění všech žánrů od fotografie, grafiky, přes malbu až po skulpturální tvorbu, či sklo. Po deseti letech činnosti byl provoz G7 v roce 2013 ukončen.

Dalibor Bednář byl členem fotoklubu REFLEX v letech 1978 – 1989, od roku 1995 je členem FOTOKLUBU OSTRAVA. Zúčastňuje se výstavní činnosti v rámci společných výstav a projektů fotoklubu.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Galerie a muzea v Ostravě Akce v obci Bruntál

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Masopust – fotografie...

Wellness hotel SaunaMalá Morávka (12.6 km)

Ubytování U RohelůKarlova Studánka,Praděd (15.1 km)

Sporthotel Kurzovní pod PradědemPraděd (19.6 km)