Tao lázeňský pobyt

Adresa:

Velké Losiny, Rudé armády 37

Termín: 25.4.2018 1.5.2018
Vstupné:

14800

25dub - 1kvě celý den

Žánr: ostatní akcepobyt


V době, kdy dochází ke každoroční přírodní změně na přelomu dubna a května, kdy se příroda a život na Zemi přesunou z temné zimní poloviny roku do té světlé letní, jsme pro vás připravili lázeňský pobyt uprostřed kouzelné a zároveň drsné krajiny Jeseníků.

Taoistický přístup vychází z přirozenosti, souladu s přírodou, umění přizpůsobovat se změnám a využívat možností, které nám přináší. Taoistická filosofie, systémy cvičení i medicína nabízejí metody a postupy, jak směřovat k zářícímu zdraví, dlouhověkosti a harmonickému životu. A v tomto duchu bude probíhat náš pobyt.

Obsah pobytu:

  • Každodenní pobyt v léčivých losinských termálních vodách, které nás důkladně očistí, zrelaxují, zregenerují a nabijí novou energií.
  • Každý den se vypravíme na pěší vycházku do okolí, můžeme se těšit na dostatek pohybu v přírodě, krásná místa a setkání s krajinou.
  • Vyzkoušíme si různé cesty a techniky, jak posílit tělo a duši, tyto propojené nádoby. Pokusíme se jim odlehčit a znovu nastartovat jejich přirozeně zdravé fungování.
  • Lektor Nam Singh nás uvede do základů taoistických meditací, naučí nás jednoduchou, ovšem účinnou a energizující, fyzickou rozcvičku.
  • Využijeme magických sil zeleného čaje, jedné z nejléčivějších bylin a nejúčinnějších superpotravin na světě. Pod vedením Nam Singha se naučíme zelený čaj připravovat, pít a budeme si z něj také vařit.
  • S Evou Leňovou si projdeme trochu západní teorie o fyzických a psychických toxinech, zejména stresu, hlavnímu zloději roků a podmílači zdraví.
  • Naučíme se základní relaxační a dýchací techniky, podíváme se společně na tzv. psychická zranění, kterými sami sebe často otravujeme, pobavíme se při jejich hledání ve svých reakcích a neuvědomovaných postojích a snadno najdeme způsob, jak s nimi pracovat.
  • Hlavně ale budeme odpočívat, dobře se bavit a těšit se z přítomnosti ostatních. Nevynecháme příležitost a posledního dubna večer si zapálíme symbolický oheň na zahradě penzionu.

Lektoři:

Eva Leňová – kterou nejen baví přednášet v Akademii léčivé výživy o tradicích, tradičním vaření, historických proměnách evropské a naší domácí kuchyně, ale která zároveň jako nadšená praktikující geomantka druhým ráda přináší jiný pohled na krajinu a možnost kontaktu a práce se zemí.

Nam Singh Tao Shi – vysvěcený taoistický kněz, skvělý kuchař a učitel vaření, lektor taoistických cvičení a meditací, náš lektor a hlavně výborný kamarád a úžasný člověk ze San Franciska.

Termín 25. dubna – 1. května 2018

Začínáme ve středu 25. dubna večeří v 19 hodin, končíme v úterý 1. května obědem ve 12 hodin.

Místo konání Lázně Velké Losiny, penzion Švihák lázeňský

Cena zahrnuje 6x ubytování, 6x plnou penzi, veškeré lektorné, ukázky, cvičení, meditace a 5× tříhodinový vstup do termálních bazénů Velké Losiny. V ceně nejsou zahrnuty procedury v lázních ani vstup do sauny a masáže. Můžete si je zajistit individuálně, ideálně mezi 11. a 17. hodinou, kdy je v programu vycházka, oběd, polední volno a návštěva bazénů.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra v Ostravě Akce v obci Velké Losiny

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Tao lázeňský pobyt

Villa AurelieVelké Losiny (627 metrů)

Wellness Hotel DianaVelké Losiny (2.1 km)

Wellness penzion U JirsákaŠumperk (8.2 km)