Zdeněk Svěrák: Filmové komedie

Adresa:

Ostrava, Smetanovo nám. 8

Termín: 8.2.2018
Vstupné:

0

8únor čtvrtek 16:00

Žánr: ostatní akce


Beseda a autogramiáda oblíbeného herce, scenáristy, spisovatele a autora písňových textů. Ve spolupráci se skladatelem Jaroslavem Uhlířem má na kontě kolem 400 písniček. Samostatně pak napsal scénáře k filmům Vrchní, prchni, Obecná škola, Kolja, Tmavomodrý svět a Vratné lahve. Zdeněk Svěrák Herec, scenárista, spisovatel a autor písňových textů se narodil 28. března 1936 v Praze.

Po studiích na Vysoké škole pedagogické vystřídal několik zaměstnání: nejprve tři roky učil na Žatecku, potom byl redaktorem Čs. rozhlasu a v letech 1977-1991 pracoval jako scenárista Filmového studia Barrandov. Ve spolupráci se skladatelem Jaroslavem Uhlířem má na kontě kolem 400 písniček. Je spoluzakladatelem a uměleckým vedoucím Divadla Járy Cimrmana. Spolu s Ladislavem Smoljakem zpracoval všechny cimrmanovské hry a řadu filmových scénářů (Jáchyme, hoď ho do stroje, Marečku, podejte mi pero, Na samotě u lesa, Kulový blesk…).

Samostatně pak napsal scénáře k filmům Vrchní, prchni, Obecná škola, Kolja, Tmavomodrý svět a Vratné lahve. Je také autorem rozhlasových pohádek (Kolo se zlatými ráfky, Krápník a Františka…) a televizních komedií (Případ Platfus, Utopím si ho sám). Filmové komedie II. Máte rádi skvělé komedie z dílny autorské dvojice – Zdeněk Svěrák a Ladislav Smoljak? Prožijte je znovu a zasmějte se u dalších pěti divácky nejúspěšnějších komedií od mistrů českého humoru. Tato kniha navazuje na Filmové komedie I. a čekají na vás takové pecky jako Jára Cimrman ležící, spící, Kulový blesk, Nejistá sezóna, Rozpuštěný a vypuštěný a Trhák.

Filmovými komediemi II se uzavírá kompletní filmová tvorba této populární autorské dvojice. A pozor – při čtení vás překvapí i takové pasáže, které se do filmů nevešly! Ať se vám hezky čte, usmívá i vzpomíná... 

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Ostrava Akce v obci Ostrava

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Zdeněk Svěrák:...

Zámek ZábřehOstrava (4.5 km)

STING ApartmentsHavířov (10.8 km)

Zámeček Petrovice Karviná (20.3 km)