Aleš Dostál: Pytlácké povídky

Aleš Dostál: Pytlácké povídky

Adresa:

Ostrava, Smetanovo nám. 8

Termín: 29.11.2017
Vstupné:

0

29listopad středa 16:00

Žánr: ostatní akce


Hosty besedy budou herec Norbert Lichý a literární teoretik Lukáš Průša. Prozaik Aleš Dostál se narodil v Ostravě, vystudoval Lesnickou fakultu Vysoké školy zemědělské v Brně a pracoval u Lesů České republiky. Je členem Obce spisovatelů a spolupracoval s Československou televizí a Filmovým studiem Barrandov.

Zážitky z role profesionálního lesníka a myslivce vtělil do povídkových příběhů, které jsou spjaty s konkrétními hrdiny a krajinou. Prozaik Aleš Dostál (1946) je svými životními osudy spjat s regionem severní Moravy a Slezska, svou tvorbou ono území přesahuje a vstupuje tak do kontextu celonárodní literatury. Narodil se v Ostravě. Po ukončení SVVŠ v Porubě (1963) vystudoval Lesnickou fakultu Vysoké školy zemědělské v Brně (1968).

Pracoval jako lesník v lesních závodech Karlovice na Bruntálsku, v Javorníku ve Slezsku a Vítkově, později u Lesů České republiky, lesní správa Vítkov. Žije v Radkově na Opavsku. Je členem Obce spisovatelů. Jeho nejnovější kniha Pytlácké povídky se věnuje fenoménu pytláctví. Většina myslivců a lovců má třináctou komnatu, do které ukládá své lovecké hříchy.

Pytláci těchto příběhů však neloví jen pro maso, případně trofej, nýbrž jsou ke svým činům dohnáni mnohdy až podivuhodnými životními situacemi. Velká část příběhů se odehrává těsně po roce devadesát, kdy se k pronájmu honiteb dostávají soukromé osoby. Co to mnohdy udělá s osudy lidí na jedné či druhé straně, se dočteme ve dvanácti příbězích, okořeněných slovním i situačním humorem.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Ostrava Akce v obci Ostrava

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Aleš Dostál:...

Zámek ZábřehOstrava (4.5 km)

STING ApartmentsHavířov (10.8 km)

Zámeček Petrovice Karviná (20.3 km)