Vydejte se po stopách válečného letce Josefa Brykse

Vydejte se po stopách válečného letce Josefa Brykse

Adresa:

Ostrava, Smetanovo nám. 8

Termín: 15.9.2017

15září pátek 17:00

Žánr: ostatní akcetrhyveletrh


Miroslav Kasáček a Luděk Navara: Na útěku. Luděk Navara je od roku 1995 redaktorem MF DNES. Zabývá se mimo jiné zločiny komunismu a nacismu. Jako scenárista spolupracuje s Českou televizí.

Na knize popisující životní osudy válečného letce Josefa Brykse spolupracoval s Miroslavem Kasáčkem, jenž je zakladatelem občanského sdružení Paměť, které prostřednictvím konferencí, výstav a různých publikací mapuje a zveřejňuje příběhy komunistického bezpráví.

Miroslav Kasáček spojil své životní osudy s Brnem, kde v roce 1957 na První vyšší průmyslové škole strojní maturoval. V průběhu studií se seznámil se svou budoucí manželkou Marií Melkusovou, dcerou Aloise a Marie Melkusových, kteří byli podobně jako jiní postiženi komunistickou perzekucí v souvislosti s tragickými událostmi v Babicích na Třebíčsku.

Rok 1968 a následná normalizace zasáhly i rodinu Miroslava Kasáčka. Za jeho pravicové a protisocialistické postoje mu byl okamžitě zrušen pracovní poměr v Elektrotechnických závodech Julia Fučíka a nuceně nastoupil jako dělník do balírny na BVV (Brněnské veletrhy a výstavy). Po roce 1989 byl jmenován do funkce ředitele závodu výroby a montáže na BVV a následně začal soukromě podnikat.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Ostrava Akce v obci Ostrava

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Vydejte se po stopách...

Zámek ZábřehOstrava (4.5 km)

STING ApartmentsHavířov (10.8 km)

Zámeček Petrovice Karviná (20.3 km)