Úmysly Adreje Babiše se pokusí odhalit Jakub Patočka a Zuzana Vlasatá

Úmysly Adreje Babiše se pokusí odhalit Jakub Patočka a Zuzana Vlasatá

Adresa:

Ostrava, Smetanovo nám. 8

Termín: 6.9.2017

6září středa 16:00

Žánr: ostatní akcebesedaautogramiáda


Jakub Patočka a Zuzana Vlasatá: Žlutý baron. Beseda a autogramiáda Jakuba Patočky, šéfredaktora Deníku Referendum, a jeho kolegyně, reportérky Zuzany Vlasaté, kteří stojí za bestsellerem Žlutý baron. Autorská dvojce v sérii reportáží přináší informace o působení Andreje Babiše v podnikání, ve státní správě, politice a v médiích.

Souběžně s knihou byl natočen také film Selský rozum (autorů V. Janeček a Z. Piussi), který se promítal v rámci jejich tříměsíčního turné po celém Česku a večer po autogramiádě bude v Ostravě opět ke zhlédnutí. Jakub Patočka vystudoval sociologii na Masarykově univerzitě. V roce 1989 společně s Janem Beránkem založil Hnutí DUHA, jež se pod jeho vedením stalo českým členem významné mezinárodní ekologické organizace Přátelé země. V roce 1991 stál při zrodu časopisu Poslední generace, který se posléze v roce 1997 přejmenoval na Sedmou generaci. Byl jeho šéfredaktorem až do roku 1999 a přispívá do něj až do současnosti. V letech 1999 až 2009 byl šéfredaktorem týdeníku Literární noviny.

Hned poté založil Deník Referendum. Zuzana Vlasatá je autorkou a redaktorkou Deníku Referendum. Píše také pro společensko-ekologický časopis Sedmá generace. Dříve pracovala v propagačním a mediálním oddělení Hnutí DUHA. Kniha Žlutý baron vypráví příběh pátrání dvou novinářů Deníku Referendum, Zuzany Vlasaté a Jakuba Patočky, po odpovědi na otázku, jaké jsou skutečné úmysly Andreje Babiše v politice. Vzali vážně jeho politická hesla a začali je poměřovat s realitou. Slogan „Řídit stát jako firmu“ je přivedl do Babišových firem: do Agra Jevišovice, do Kosteleckých uzenin, k hustopečskému zemědělskému podniku a do Vodňan, kde stojí slavná drůbežárna.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce