Pavel Helebrand: O pejskovi a kočičce

Pavel Helebrand: O pejskovi a kočičce

Termín: 10.9.2017
Vstupné:

100,-Kč

10září neděle 16:00

Žánr: divadlopro děti


Nová hudební inscenace Operního studia Národního divadla moravskoslezského O pejskovi a kočičce zpracovává hravou formou hudebního divadla knihu Josefa Čap-ka a je určená dětem od čtyř do osmi let. Je jedinečná tím, že v ní hrají hlavní role děti.

V příbězích Jak si dělali k svátku dort, Jak si myli podlahu, Jak si pejsek roztrhl kaťata, Jak našli panenku, která tence plakala a O pyšné noční košilce uvidíte v rolích pejska a kočičky Matyáše Waldera a Johanu Habiballu. Spolu s nimi si hraje a zpívá pan spisovatel Josef Čapek (činoherec Michal Sedláček), který se postupně převtěluje i do dalších postav (zlý hladový pes, dešťovka a švadlena).

V podání členů dětského sboru uvidíte nejen další známé postavičky – zajíce, slepici, my-ši, opuštěnou panenku, noční košilky, andílky, – ale i zpívající kuchyňskou troubu nebo déšť a vítr. Právě svěží dětské hlasy jsou hlavním nositelem hudebního obsahu a dávají dílu radostný náboj a originální charakter. Diriguje: Lenka Živocká Scénář, hudba a režie: Pavel Helebrand Představení má dvě dějství a přestávku, každé dějství trvá 25 minut.

Představení mohou navštívit v doprovodu rodičů také děti od tří let do sedmi let. Jednot-livé příběhy jsou ucelené, takže pokud se malý divák přestane soustředit, lze odejít i dříve a další příběhy zhlédnout příště. S pejskem a kočičkou si můžete i zazpívat! Hrajeme na zkušebně v Divadle Antonína Dvořáka. Do zkušebny se dostanete pracovním vchodem, který se nachází vpravo od průčelí divadla, a pak výtahem do čtvrtého patra, přístup je bezbariérový.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Pavel Helebrand: O...

Zámek ZábřehOstrava (4.7 km)

STING ApartmentsHavířov (11.2 km)

Zámeček Petrovice Karviná (20.2 km)