Crossoverové koncerty aneb propojení klasické hudby a jiných hudebních žánrů v Gongu pokračují i v sezóně 2017/2018. V prosinci bude Janáčkova filharmonie už poněkolikáté hostit na tradičním vánočním koncertě Hradišťan. 

Hradišťan s uměleckým vedoucím Jiřím Pavlicou je ojedinělým tělesem s vysokou uměleckou i interpretační úrovní, nezvykle širokým žánrovým záběrem a netradičním repertoárem, jehož silným inspiračním zdrojem byla zejména v počátcích jeho existence lidová tvorba.

Od roku 1978 je uměleckým vedoucím Hradišťanu tvůrčí osobnost – houslista, zpěvák a hudební skladatel Jiří Pavlica, pod jehož vedením se dramaturgie začala postupně transformovat do širších souvislostí historických, geografických, ale i společenských. Vzrůstaly také nároky na interpretační schopnosti členů souboru. Postupně se začala významně prosazovat Pavlicova autorská tvorba, která zcela převládá v posledních projektech.

  • Hradišťan & Jiří Pavlica
  • Janáčkova filharmonie Ostrava
  • Stanislav Vavřínek – dirigent
Janáčkova filharmonie Ostrava se ve velmi krátké době od svého vzniku v roce 1954 zařadila mezi přední česká symfonická tělesa. Od roku 1958, kdy uskutečnila své první zahraniční turné, navštívila opakovaně téměř celou...

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Ostrava Akce v obci Ostrava

Podobné akce

Ubytování v okolí akce G2: JFO s Hradišťanem

Zámek ZábřehOstrava (861 metrů)

STING ApartmentsHavířov (12.4 km)

Zámeček Petrovice Karviná (23.9 km)