Korejská hudba a Mendelssohn

Korejská hudba a Mendelssohn

Adresa:

Ostrava, 28. října 124

Termín: 13.9.2017
Vstupné:

50

13září středa 19:00

Žánr: koncertyvážná hudbaklasika filharmonieJanáčkova filharmonie Ostrava

Umělci: Janáčkova filharmonie Ostrava


Mimořádný koncert připravila Janáčkova filharmonie Ostrava pro své posluchače 13. září 2017. Večer bude patřit současné korejské skladatelce Soonmee Kang, která za svou tvorbu získala již několik národních ocenění. Zazní tři její skladby nazvané Do We Come From Where We Are Going, Children, Their Pureness a Barachum. Program završí uvedení Mendelssohnovy Symfonie č. 5 tzv. Reformační.

Ve skladbě o čtyřech částech Do We Come From Where We Are Going  aneb Odkud přicházíme a kam jdeme? se Soonmee Kang se pokusila vyjádřit krásu přírody a života v ní. V díle využila také deageum (korejská tradiční bambusová flétna). Hudba kusu nazvaného Children, Their Pureness je inspirována třemi malbami zobrazujícími mladé chlapce, kteří se často objevují v nevinných i humorných podobách v různých formách umění.

Čistota, kterou představují, je vyjádřena v hudbě mimo jiné i za pomoci tradičního korejského nástroje kajagum, který patří mezi citery. Původní měl dvanáct strun, ale existují také verze s 21 a více strunami. Barachum (pro soprán a orchestr), což je název třetí zařazené skladby Soonmee Kang, je buddhistický rituální tanec a skladba je jeho osobitým autorčiným ztvárněním.

Janáčkova filharmonie Ostrava se ve velmi krátké době od svého vzniku v roce 1954 zařadila mezi přední česká symfonická tělesa. Od roku 1958, kdy uskutečnila své první zahraniční turné, navštívila opakovaně téměř celou...

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Ostrava Akce v obci Ostrava

Podobné akce

3duben středa 18:00

4duben čtvrtek 18:00

11duben čtvrtek 19:00

Ubytování v okolí akce Korejská hudba a...

Zámek ZábřehOstrava (3.5 km)

STING ApartmentsHavířov (11.8 km)

Zámeček Petrovice Karviná (21.5 km)