Zasnoubené se smrtí

Zasnoubené se smrtí

Adresa:

Ostrava, 28. října 49/23

Termín: 27.4.2017
Vstupné:

80 – 120

27duben čtvrtek 19:30

Žánr: divadloDrama


„Hluboko v srdcích nás všech je zabydlena osamělá bolest, zoufalá touha po těch, které milujeme a strach. Strašný strach, že se na nás zapomene…"

Legendární československý pilot RAF a slavný útěkář Josef Bryks byl po návratu do vlasti zatčen a umučen komunistickým režimem v pracovním táboře Jáchymov. O jeho odvaze a hrdinství není pochyb.

Osudy těch, které s jeho bojem nerozlučně spojily životy, ožívají v naší inscenaci. Marie Černá, první Bryksova manželka, viněna z kolaborace s nacisty a končící svůj život nikdy neobjasněnou smrtí na nádraží v Přerově v posledních dnech druhé světové války.

Trudi Rosová, druhá Bryksova žena, neúnavně bojující za rehabilitaci a očištění jména svého muže. Sonia Bryksová, jejich jediná dcera, která mohla s otcem strávit pouhé dva roky života, umírající předčasně na roztroušenou sklerózu.

Irena Bernášková, převádějící přes hranice prchající letce a vydavatelka ilegálního časopisu V Boj, první žena popravená za účast v odboji gilotinou v berlínském vězení. Příběh o nezlomnosti, odvaze a lásce žen, které bezejmenné stojí za každým hrdinou.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Divadla - Ostrava Akce v obci Ostrava

Podobné akce

21duben neděle 18:00

3kvě - 4kvěcelý den

1kvě - 5kvěcelý den

Ubytování v okolí akce Zasnoubené se smrtí

Zámek ZábřehOstrava (4.8 km)

STING ApartmentsHavířov (10.8 km)

Zámeček Petrovice Karviná (20 km)