Kino na hranici 2017

Kino na hranici 2017

Termín: 28.4.2017 3.5.2017
Vstupné:

akreditace: 930,-

28dub - 3kvě celý den

Žánr: filmKino na hranici filmový festival


Největší přehlídka nových filmů středoevropské kinematografie v České i Polské republice – Kino na hranici v Českém Těšíně/Cieszyně – se blíží. Rezervujete si čas na skvělé filmové zážitky a to v termínu 28. 4. – 3. 5. 2017! 

Na programu mezinárodní filmové přehlídky je promítání nejzajímavějších a nejhodnotnějších nových českých, polských, slovenských i maďarských filmů. V letošní nabídce rozhodně nebude chybět thriller režisérky Agnieszky Hollandové Přes kosti mrtvých, za který na mezinárodním filmovém festivalu Berlinale obdržela Stříbrného medvěda - cenu Alfréda Bauera, cenu za objevování nových cest kinematografie. Právě Agniezska Hollandová bude se svou dcerou Kasiou Adamikovou další v řadě významných hostů, kteří letošní ročník Kina na hranici navštíví. Jak jsme již informovali, do Těšínů dorazí také slovenský herecký bard Milan Lasica či český herec Karel Roden, kterým jsou věnovány herecké retrospektivy.
 
Polská retrospektiva je pak věnována herečce Karolině Gruszkové.  Mimořádnému zájmu se jistě bude těšit retrospektiva filmů, kde lze pod návrhy scén nalézt jméno Allan Starski, který získal sošku Oscara za scénografii k filmu Schindlerův seznam.  Česká režisérská retrospektiva se zaměří na tvorbu scenáristy, dramatika a režiséra, jednoho z důležitých filmařů české nové vlny, Antonína Mášu. Ten se ve svých snímcích nebál společenské angažovanosti, která jej bohužel v období normalizace odsunula do ústraní. Na velkém plátně budou moci diváci obdivovat mimo jiné jeho psychologické drama Bloudění či film Hotel pro cizince.
 

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

21duben neděle 18:00

28duben neděle 18:00

1kvě - 5kvěcelý den

4kvě - 5kvěcelý den

Ubytování v okolí akce Kino na hranici 2017

STING ApartmentsHavířov (15.1 km)

Zámeček Petrovice Karviná (18 km)

Restaurace a Penzion u MarynyJablunkov (22 km)