Garden Food Festival Ostrava 2017

Garden Food Festival Ostrava 2017

Adresa:

Ostrava, Ruská 2993

Termín: 10.6.2017 11.6.2017
Vstupné:

100 - 350 Kč

10čer - 11čer celý den

Žánr: gastrofestivalGarden Food Festival


Přehlídka dobrého jídla a pití pod širým nebem se po přecházejících úspěšných ročnících v Olomouci a Zlíně poprvé chystá do Ostravy.

Garden Food Festival přinese ve dnech 10. a 11. června do areálu Dolních Vítkovic vybrané lahůdky od nejlepších lokálních restaurací, pokrmy špičkových tuzemských šéfkuchařů i netradiční delikatesy a regionální i zahraniční speciality. Hlavní hvězdou festivalu bude známý televizní šéfkuchař Zdeněk Pohlreich.

Kromě Zdeňka Pohlreicha, který své umění představí živě na zdejším pódiu, mohou návštěvníci potkat na festivalu i další osobnosti české gastronomické scény. Objeví se zde například herečka a spisovatelka Markéta Hrubešová, michelinský šéfkuchař Radek Kašpárek, vycházející hvězda české gastronomie Přemek Forejt nebo specialistka na asijskou kuchyni Kamila „Kamu“ Rundusová a řada jiných kuchařů z regionálních i známých tuzemských restaurací.  Po oba festivalové dny bude na pódiu připravený i další program včetně porcování obřích ryb, papričkové ohnivé show a dalších zajímavých kulinárních prezentací.

V rámci Garden Food Festivalu si zde na své přijdou milovníci vybraných delikates, ale i příznivci tradiční české kuchyně. Návštěvníci se zde mohou seznámit se zajímavými gastro koncepty z celé republiky nebo třeba s tím, co se vaří a jí v Brazílii, na Srí Lance, Polsku, Itálii nebo na Slovensku. Ochutnat budou mít možnost i exotické pokrmy, hmyzí delikatesy, lanýže, ústřice, foie gras a další speciality z jater kachen a hus, farmářské a regionální produkty, destiláty, tuzemská i zahraniční vína či pivo z minipivovarů.

Garden Food Festival je regionálním festivalem dobrého jídla a pití, který není svázán žádnými hranicemi. Akce pravidelně navštěvuje přes 12 tisíc návštěvníků. Projekt si klade za cíl dlouhodobě ukazovat široké veřejnosti ve městech, krajích i v celé republice, že v daném regionu je řada kvalitních restaurací a kuchařů, kteří dělají svoji práci s radostí a dobře. Projekt podporuje místní výrobce a farmáře, regionální potraviny a značky, cestovní ruch ve městě i kraji, propaguje gastroturistiku. Současně přináší nové trendy v gastronomii, ukazuje zajímavé koncepty, přiváží špičkové kuchaře. 

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Ostrava Akce v obci Ostrava

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Garden Food Festival...

Zámek ZábřehOstrava (3.1 km)

STING ApartmentsHavířov (10.9 km)

Zámeček Petrovice Karviná (21.6 km)