Petr Hájek o knize Smrt v sametu

Petr Hájek o knize Smrt v sametu

Adresa:

Ostrava, Smetanovo nám. 8

Termín: 28.11.2016
Vstupné:

0

28listopad pondělí 16:00

Žánr: ostatní akcezdarmaknihy


Pondělí 28. listopadu v 16.00, KNIHCENTRUM.cz DŮM KNIHY Ostrava V knize Petra Hájka Smrt v sametu spatříte obraz dnešního světa, Evropy i naší země. S bezpočtem detailů, nečekaných závěrů a předpovědí. Stránku za stránkou se před vašima očima začnou bořit představy o současných i minulých časech, hájené mnohdy až netušenou silou médií. Jak vnímá současný svět Petr Hájek, se dozvíte na besedě, která proběhne v pondělí 28. listopadu od 16.00.

Smrt v sametu Někoho jistě tahle kniha nadchne. Jiného vyděsí, anebo dokonce šokuje! Spatříte v ní obraz dnešního světa, Evropy i naší země. S bezpočtem detailů, nečekaných závěrů a předpovědí. A všechno natvrdo! Stránku za stránkou se před vašima očima začnou bořit představy o současných i minulých časech, hájené mnohdy až netušenou silou médií, a realita se objeví nahá. Tak jak ji vnímá spisovatel, novinář a bývalý tiskový mluvčí Václava Klause Petr Hájek se svými životními zkušenostmi. A jak že to bylo s útokem na World Trade Center v New Yorku, s naší občanskou společností, po Listopadu vyhlašovanou za alfu a omegu správného bytí, a jak je to s Evropskou unií? Autor na všechny tyto otázky nachází odpověď.

V knize, která poprvé vyšla v roce 2012, označil zesnulého prezidenta Václava Havla jako člověka v Satanových službách. Šiřitelem pravdy a lásky je naopak prezident Václav Klaus. Havel byl podle Hájka teoretický moralista, co si nepotrpěl na morální skrupule. Podle jeho slov byl exprezident současně i apoštol svobody a demokracie, jehož koncepce otevřeně směřovala k fašistickému korporativistickému státu. Tak Hájek označuje občanskou společnost. Petr Hájek se narodil se 23. října 1951 v Praze. Vystudoval scenáristiku a dramaturgii na FAMU v Praze. Dlouhá léta pracoval v časopisu Květy, po revoluci byl jedním ze zakladatelů časopisu Reflex. V 90. letech začal Hájek spolupracovat s Václavem Klausem, podílel se například na kampaních ODS. Když byl Václav Klaus v roce 2003 zvolen prezidentem, stal se Hájek ředitelem jeho tiskového odboru a později i tiskovým mluvčím.

Napsal několik knih, z nichž poslední dvě (Smrt ve středu a Smrt v sametu) patřily k nejprodávanějším titulům na českém knižním trhu. Během měsíce listopadu se zúčastněte slosování o vstupenky do Národního divadla moravskoslezského. Po celý měsíc listopad bude v Domě knihy KNIHCENTRUM.cz probíhat 5. KNIHA ZDARMA - Čím VÍCE knih nakoupíš, tím větší SLEVU máš. Akce platí do 30. 11. 2016. Rezervujte si místo e-mailem rezervace.ostrava@knihcentrum.cz nebo telefonicky 607 082 029. Upozornění – 15 minut před začátkem akce rezervace propadají, dostavte se prosím včas!

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Ostrava Akce v obci Ostrava

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Petr Hájek o knize Smrt...

Zámek ZábřehOstrava (4.5 km)

STING ApartmentsHavířov (10.8 km)

Zámeček Petrovice Karviná (20.3 km)