Festival Norma 2016

Festival Norma 2016

Adresa:

Ostrava

Termín: 11.11.2016 12.11.2016
Vstupné:

250 – 500

11lis - 12lis celý den

Žánr: festivaly


Norma je festival autorského divadla a současného umění pořádaný v Ostravě. Festival pořádají ve spolupráci PLATO – platforma (pro současné umění) Ostrava / Galerie města Ostravy a pražské divadlo Studio Hrdinů.

Festival Norma se soustředí na autorské divadelní projekty vypovídající o trendech a tématech, které zaměstnávají evropské tvůrce napříč generacemi i divadelními žánry. Důležitým rozměrem festivalu je syntéza výtvarného umění a divadla v konkrétních divadelních inscenacích i v sekci performancí na pomezí divadla a výtvarného umění.

Toto spojení je oboustranně přínosné: pro konceptuální umělce je překračování hranic výtvarného umění přirozené a divadlo pro ně bývá vzrušující výzvou, divadelníci se mohou inspirovat snahami o přesah i svobodomyslností a lehkostí, s nimiž umělci nad divadlem uvažují.

Druhý ročník festivalu Norma bude opět dvoudenní mezinárodní přehlídkou současného autorského činoherního a pohybového divadla, které klade akcent na výtvarné umění. Pro festival Norma je charakteristické vnímat jednotlivé hrací dny jako dramaturgické celky, proto je ideálem divák, který absolvuje celý program, nikoli jen vybrané projekty.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Ostrava Akce v obci Ostrava

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Festival Norma 2016

Zámek ZábřehOstrava (4.9 km)

STING ApartmentsHavířov (10.7 km)

Zámeček Petrovice Karviná (20 km)