Jesličky sv. Františka

Jesličky sv. Františka

Termín: 10.12.2016

10prosinec sobota 18:30

Žánr: divadlo


Vánoční hra se zpěvy Jesličky svatého Františka se stala tradiční součástí ostravských Vánoc. Dílo Pavla Helebranda, které se v uplynulých letech setkalo s velkým ohlasem diváků, budete moci v letošním roce zhlédnout v Divadle Antonína Dvořáka v těchto termínech 10.12. v 18.30 hodin, 11.12. v 10.30 a v 16.00 hodin a 21. 12. v 10.00 a v 18.30 hodin.

Hra je inspirována příběhy a událostmi ze života svatého Františka z Assisi. Aby lidem přiblížil noc Božího narození, postavil František v italském Grecciu první jesličky. Tak se stal zakladatelem oblíbené tradice, jež se udržuje až do našich dnů.

Hra, v níž František (Petr Sýkora) a jeho bratři bojují proti nástrahám samotného ďábla (Juraj Čiernik), vychází z poetiky lidového divadla, a proto jí nechybí humor, napětí a překvapivá rozuzlení. Roli sv. Kláry zpívají sopranistky Veronika Holbová a Simona Mrázová, zlého sedláka Pepína hraje Roman Vlkovič.Celý příběh prostupuje melodická, emotivní hudba v živém provedení sólistů, vícehlasého sboru (Operní studio NDM) a komorního orchestru (operní orchestr NDM).

V inscenaci účinkují děti i dospělí a je určena obecenstvu od pěti až do sta let. Představení je realizováno v produkci Ilony Kučerové ve spolupráci s NDM a Kulturní Ostravou z.s. , za finanční podpory Statutárního města Ostravy,Krajského úřadu Moravskoslezského kraje, městského obvodu Moravská Ostrava a Přívoz, společnosti Ingeteam a.s.,dále je podpořeno Nadací ČEZ.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Divadla - Ostrava Akce v obci Ostrava

Podobné akce

29duben pondělí 19:00

Shirley Valentine

, náměstí Svobody 526 Divadlo

11listopad pondělí 19:00

1prosinec neděle

Ubytování v okolí akce Jesličky sv. Františka

Zámek ZábřehOstrava (4.7 km)

STING ApartmentsHavířov (11.2 km)

Zámeček Petrovice Karviná (20.2 km)