Stopněte si letadlo jako Ladislav Gálik

Stopněte si letadlo jako Ladislav Gálik

Adresa:

Ostrava, Smetanovo nám. 8

Termín: 21.10.2016
Vstupné:

0

21říjen pátek 17:00

Žánr: ostatní akce hody besedaautogramiádazdarmaknihy


Pátek 21. října v 17.00, KNIHCENTRUM.cz DŮM KNIHY Ostrava Když se třicetiletému podnikateli Stanislavu Gálikovi rozpadne manželství a nic mu nevychází, touží vykašlat se na všechno a pouze cestovat. Rozhodne se vyrazit kolem světa stopem. Stopuje pouze bohaté lidi, cestuje letadly i limuzínou a nestojí ho to ani korunu.

Poznává úspěšné lidi, učí se od nich a vidí svět slávy a bohatství. Ta největší dobrodružství ale zažívá on sám, a nejvíce ze všeho pozná sám sebe. Beseda a autogramiáda člověka, který se dostal mezi 30 nejtalentovanějších Čechů pod 30 let podle magazínu Forbes, je skvělým tipem v říjnovém programu. Jak jsem stopoval letadlo Tato kniha je přesně taková, jaký je svět. Je pravdivá i lživá. Je o všem, a přitom je o jednom. Je encyklopedicky nepřesná i zatraceně korektní. Je to skutečný příběh o neskutečných zážitcích na cestě kolem světa.

Měl jsem za sebou nejtěžší rok svého života. Rozvedl jsem se, přišel o hodně peněz, v ničem se mi nedařilo. Všechny předchozí úspěchy vypadaly jenom jako náhoda. Byl jsem na dně. Co teď? Skočit pod vlak? Taky možnost. Pokud chci ale před problémy utíkat, tak pořádně! Podepsal jsem rozvodové papíry, odešel z práce a všechny své věci zabalil do několika krabic. S jedním kufrem jsem vyrazil na cestu, kde každá událost měla změnit můj směr. Kam se dostanete, když stopujete s košilí a v kravatě? Proč bydlí milionáři v San Franciscu v garsonce? Proč jsou chudí lidé ti nejštědřejší? A o co tady na světě vlastně jde?

Povídání, které rozesměje, naučí i přinutí k zamyšlení. O čem kniha skutečně bude? Když se třicetiletému podnikateli rozpadne manželství a nic mu nevychází tak, jak si představoval, neví, jak dál. Touží vykašlat se na všechno a pouze cestovat. Rozhodne se vyrazit kolem světa stopem…ale ne obyčejným stopem. Hlavní hrdina stopuje pouze bohaté lidi. Cestuje letadly i limuzínou, spí v pětihvězdičkových hotelech i v obrovských vilách. Nestojí ho to ani korunu. Poznává úspěšné lidi, učí se od nich a vidí svět slávy a bohatství. Ta největší dobrodružství ale zažívá on sám, a nejvíc ze všeho pozná sám sebe. Stanislav Gálik studoval psychologii na FF MU, mediální studia na FSS MU a komunikační studia na NMSU ve Spojených státech.

Na Masarykově Univerzitě v Brně přednáší psychologii přesvědčování a neuropsychologii rozhodování. Zabývá se zejména nákupním chováním a psychologií reklamy. Je autorem publikace Psychologie přesvědčování a mezi jeho publikační příspěvky patří i odborná korektura překladu Cialdiniho knihy Influence a Kahnemannovy knihy Thinking, Fast and Slow. Jako konzultant spolupracoval například se společnostmi Telefónica O2, Tesco Stores nebo Komerční banka. Ve svých osmadvaceti letech už stihl vybudovat a výhodně prodat úspěšné krejčovství Galard. Podílí se na několika start-up společnostech. Přes rok „frčí“ v projektu Unifer, díky němuž stovky studentů dostávají šanci získat praxi řešením náročných projektů. Během měsíce října se zúčastněte slosování o vstupenky do Národního divadla moravskoslezského.

Po celý měsíc říjen bude v Domě knihy KNIHCENTRUM.cz probíhat akce KNIŽNÍ HODY - 5. KNIHA ZDARMA. Akce platí do 31. 10. 2016. Rezervujte si místo e-mailem rezervace.ostrava@knihcentrum.cz nebo telefonicky 607 082 029. Upozornění – 15 minut před začátkem akce rezervace propadají, dostavte se prosím včas!

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Ostrava Akce v obci Ostrava

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Stopněte si letadlo...

Zámek ZábřehOstrava (4.5 km)

STING ApartmentsHavířov (10.8 km)

Zámeček Petrovice Karviná (20.3 km)