Historik a spisovatel Vlastimil Vondruška o vlastenetsví a vlastizradě

Historik a spisovatel Vlastimil Vondruška o vlastenetsví a vlastizradě

Adresa:

Ostrava, Smetanovo nám. 8

Termín: 19.10.2016
Vstupné:

0

19říjen středa 16:00

Žánr: ostatní akce hody besedazdarmaknihy


Středa 19. října v 16.00, KNIHCENTRUM.cz DŮM KNIHY Ostrava Beseda spisovatele a historika Vlastimila Vondrušky o vlastenectví, vlastizradě a historické zkušenosti se zaměří na nepopiratelný fakt, že se lidské dějiny vyvíjejí podle určitých zákonitostí, které na společnost působí, ať už si to lidé a jejich panovníci přejí nebo nepřejí.

Je hloupost zkušenosti prověřené staletími a tisíciletími existence států a civilizací ignorovat, a pokud to někdo vytrvale dělá, obvykle na to doplatí. Není totiž nic horšího, než to, pokud nám chtějí život měnit politici, fanatici a hlupáci. Zaujalo vás téma? Přijďte do DOMU KNIHY KNIHCENTRUM.cz ve středu 19. října. Breviář pozitivní anarchie I když by asi přesnější název pro tuhle knihu byl Ideologie v době uprchlické krize, autor nechce být konjunkturální a podbízet se bulvárně laděným titulem.

Snažil se, aby kniha byla v maximální míře objektivní. Jde totiž o hodně, i když si to možná neuvědomujeme. Vlastimil Vondruška, PhDr., CSc. narozen v Kladně v roce 1955, po absolvování gymnázia vystudoval obor historie a etnografie na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v Praze, vědeckou aspiranturu v Československé akademii věd ukončil v roce 1982.

Působil v Národním muzeu v Praze a je autorem řady výstav. Od roku 1990 se věnoval podnikání, publicistice a literatuře. Společně s manželkou Alenou založil sklárnu Královská huť v Doksech, kterou provozoval do roku 2009. Od roku 2009 se věnuje výhradně spisovatelské činnosti. Dosud publikoval více než 50 vědeckých studií a článků o dějinách hmotné kultury, 20 knih vědeckých a populárně naučných (některé společně s manželkou Alenou), více než 50 historických románů pro dospělé a několik pro mládež. Jeho knih se prodalo už více než 1 milión. Mezi nejúspěšnější se řadí Přemyslovská a právě vycházející Husitská epopej.

Jeho díla vycházejí v překladech i v zahraničí. Podle oficiálních statistik, publikovaných Národní knihovnou v Praze, byl v letech 2011, 2012 i 2013 u nás nejčtenějším domácím i zahraničním autorem. Je autorem dvou divadelních her a třetí právě připravuje spolu se skupinou Ginevra. Napsal scénář k filmu Jménem krále a k čtyřdílnému dokumentárnímu cyklu Lidový rok, je autorem několika rozhlasových her a dramatizací. Za své dílo byl oceněn čestným uznáním Mensy, Zlatou stuhou IBBY, cenou knihovníků SUK a získal 7 cen čtenářů nakladatelství MOBA.

Druhý díl jeho Husitské epopeje získal prestižní cenu Bestseller roku 2015. Během měsíce října se zúčastněte slosování o vstupenky do Národního divadla moravskoslezského. Po celý měsíc říjen bude v Domě knihy KNIHCENTRUM.cz probíhat akce KNIŽNÍ HODY - 5. KNIHA ZDARMA. Akce platí do 31. 10. 2016. Rezervujte si místo e-mailem rezervace.ostrava@knihcentrum.cz nebo telefonicky 607 082 029. Upozornění – 15 minut před začátkem akce rezervace propadají, dostavte se prosím včas!

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Ostrava Akce v obci Ostrava

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Historik a spisovatel...

Zámek ZábřehOstrava (4.5 km)

STING ApartmentsHavířov (10.8 km)

Zámeček Petrovice Karviná (20.3 km)