Vydejte se s Tomášem Šebkem na misi Afghánistán

Vydejte se s Tomášem Šebkem na misi Afghánistán

Adresa:

Ostrava, Smetanovo nám. 8

Termín: 7.10.2016
Vstupné:

0

7říjen pátek 16:00

Žánr: ostatní akce hody zdarmaknihyzdraví


Pátek 7. října v 16.00, KNIHCENTRUM.cz DŮM KNIHY Ostrava Šebek byl v Afghánistánu dvakrát, v roce 2013 a 2015, pokaždé s Lékaři bez hranic. Mezi zákroky, při nichž operoval těžce zraněné z bojů i léčil docela „běžné“ úrazy, fotil a psal. Výsledkem je soubor záznamů, které zaujmou nejen autentickou a syrovou výpovědí, ale i neotřelým pohledem na život v pusté hornaté krajině. Jeho vyprávění si nenechte ujít v pátek 7. října.

Tomáš Šebek se narodil 25. března 1977 v Praze. Studium všeobecného lékařství na 1. Lékařské fakultě Univerzity Karlovy zakončil v roce 2002, kdy nastoupil jako všeobecný chirurg do Nemocnice Hořovice, kde v roce 2009 až 2011 vykonával současně i funkci tiskového mluvčího. V roce 2004 založil společnost, která dnes provozuje unikátní odborný portál proLékaře.cz a českou internetovou jedničku v kategorii zdraví - uLékaře.cz.

V roce 2010 se připojil k mezinárodní organizaci Lékaři bez hranic a odjel na svou první misi na Haiti. Jako vedoucí lékař národní spinální jednotky na zemské traumatologii Mater Misericordiae University Hospital působil v irském Dublinu v letech 2011 a 2012, kdy také odjel na svou druhou misi zpět na Haiti. V roce 2013 nastoupil do Nemocnice na Františku v Praze, kde pracuje jako ordinář chirurgické jednotky intenzivní péče. Odtud odjel jako hlavní traumatolog na svou třetí misi s Lékaři bez hranic do severního Afghánistánu.

Téhož roku vydal i svoji první knihu “Mise Haiti - 6 měsíců s Lékaři bez hranic”, kterou podporuje haitského studenta medicíny na Karlově Univerzitě. Na jaře 2014 byl zvolen sekretářem rakouského boardu a také jako permanentní člen kongresu ženevského operačního střediska Lékařů bez hranic. Víc než rok jej můžete pravidelně slýchat na Rádiu ZET, kde vysílá svůj pořad U lékaře na českých vlnách BBC. Na poslední, čtvrtou misi opět do Afghánistánu odjel na jaře 2015. Tomáš je dvouatestovaný všeobecný chirurg s třináctiletou praxí v chirurgii a traumatologii. Momentálně se specializuje na laparoskopické výkony v oblasti břišní dutiny a zároveň se na misích s Lékaři bez hranic věnuje úrazové chirurgii břicha, hrudníku a končetin.

Během měsíce října se zúčastněte slosování o vstupenky do Národního divadla moravskoslezského. Po celý měsíc říjen bude v Domě knihy KNIHCENTRUM.cz probíhat akce KNIŽNÍ HODY - 5. KNIHA ZDARMA. Akce platí do 31. 10. 2016. Rezervujte si místo e-mailem rezervace.ostrava@knihcentrum.cz nebo telefonicky 607 082 029. Upozornění – 15 minut před začátkem akce rezervace propadají, dostavte se prosím včas!

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Vydejte se s Tomášem...

Zámek ZábřehOstrava (4.5 km)

STING ApartmentsHavířov (10.8 km)

Zámeček Petrovice Karviná (20.3 km)