Festival dřeva Ostrava

Festival dřeva Ostrava

Adresa:

Ostrava, Hradní 1

Termín: 10.9.2016
Vstupné:

Zdarma

10září sobota 11:30

Žánr: folkfestivalpro dětisoutěžzdarma


Na Slezskoostravském hradě v Ostravě proběhne 10. září 2016 (11:30-18:00) největší dřevorubecká show na severní Moravě- XII. ročník Festivalu dřeva. Program doplní Peter Nagy se skupinou Indigo a starodávný jarmark Organizátoři Festivalu dřeva na letošní září slibují opět atraktivní podívanou.

Tou hlavní bude závod STIHL TIMBERSPORTS CZECH SERIES 2016 - jediný kvalifikační závod sportovních dřevorubců této světoznámé série uskutečněný v Moravskoslezském kraji. Do Ostravy přijedou nejlepší závodníci České republiky, včetně dřevorubecké superstar-evropského šampiona Martina Komárka.

Ve STIHL® TIMBERSPORTS® SERIES se soutěží v šesti disciplínách: Springboard, STIHL Stock Saw, Standing Block Chop, Single Buck, Underhand Chop a Hot Saw. Připraven bude také bohatý doprovodný program pro celou rodinu. Jeho letošní hvězdou bude Peter Nagy se skupinou Indigo. Představí výběr toho nejlepšího z Best of 30+1 tour na česko – slovenské hudební scéně. Návštěvníci letošního Festivalu dřeva v Ostravě se mohou těšit i na starodávný jarmark, zvěřinové hody, cimbálovku Kubalovci a folklorbeatovou skupinu Docuku.

Vše doprovodí dřevosochaři, kteří na akci vytvoří sochy a plastiky a historická řemesla: výrobci dřevěných hraček, keramiky a suchých vazeb, košíkáři, dráteníci a prezentace zahradní a lesní techniky. Pro děti budou připraveny zábavné atrakce, soutěže, tvořivá dílnička a naučná a poznávací expozice Lesů ČR, LS Ostrava „CESTA DO LESA“ a lesní pedagogika Vojenských lesů a statků ČR „UČÍME SE O LESE“.

Vstup na Festival dřeva v Ostravě bude opět ZDARMA. 

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Ostrava Akce v obci Ostrava

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Festival dřeva Ostrava

Zámek ZábřehOstrava (5 km)

STING ApartmentsHavířov (10.1 km)

Zámeček Petrovice Karviná (19.7 km)