World In-line cup Ostrava

Adresa:

Ostrava

Termín: 18.6.2016

18červen sobota 08:00

Žánr: sportinlinebruslení


strava si v minulých letech zvykla na skvělá představení vynikajících bruslařů z celého světa, mimo jiné z Nového Zélandu, Venezuely, Mexika, Kolumbie, Argentiny atd., letos by měla být účast opět o něco širší.

Pořadatelům se premiérově ozvali například reprezentanti Indie. Do Ostravy, která bude v letošním roce předposledním závodem World Inline Cup, se světová elita přesune již tradičně z francouzského Dijonu. Na startu uvidíme například borce, jakými jsou loňský vítěz a několikanásobný mistr světa Peter Michael z Nového Zélandu, Němec Felix Rijhnen, mistr Evropy Francouz Elton De Souza, Rakušan Jakob Ulreich, který loni bral bronz a mnoho dalších.

Ukážou se nám zde také závodníci z Estonska, Portugalska, Slovinska, a poprvé i z daleké Indie. Mezi ženami se ukáže například několikanásobná medailistka z MS a ME a juniorská mistryně světa Katharina Rumpus, či bývalá mistryně světa Nicole Begg. Přítomnost velkých týmů v Ostravě zajistí velkolepou podívanou. Podobně jako v cyklistice, i v inline bruslení je podpora týmu v takovémto závodě velmi důležitá. Tým spolupracuje během závodu při nástupech, při jejich chytání i na přípravě na závěrečný spurt.

Když je týmů více, musí taktika být propracovanější a divácky tedy i atraktivnější. Vizitky některých startujících: Elton De Souza - mladý Francouz, který se v ČR již několikrát představil. Loňský mistr Evropy na 500m dokazuje svou všestrannost například bronzovou medailí na MS z maratonu i pětistovky v témže roce. Felix Rijhnen - Německá mašina z týmu Powerslide Matter World Team má na svém kontě již několik medailí z MS. V roce 2014 se stal mistrem Evropy v maratonu v německém Geisingenu. Peter Michael - Tento Novozélanďan je známý jak na inline bruslích, tak i na dlouhé dráze na ledě, kde letos zajížděl velmi dobré výsledky ve světovém poháru.

Loňský vítěz z Ostravy má na svém kontě spousty titulů mistra světa včetně pěti po sobě jdoucích vítězství na 15000m eliminace na dráze. Loni skončil druhý v celkovém pořadí WIC Mike Paez - Mexičan, který ve svém posledním roce v juniorské kategorii získal bronzovou medaili z maratonu na MS.

Dalším úspěchem je například zlatá medaile z Panamerických her Katharina Rumpus - Dlouholetá členka německé reprezentace je několikanásobnou mistryní světa i Evropy. Nicole Begg - se v Ostravě představí již po několikáté. Tato bývalá mistryně světa je dcerou reprezentačního trenéra NZ a bývalé mistryně světa ještě na quadových bruslích Cheryl Begg.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Ostrava Akce v obci Ostrava

Podobné akce

Ubytování v okolí akce World In-line cup Ostrava

Zámek ZábřehOstrava (2.2 km)

STING ApartmentsHavířov (12.1 km)

Zámeček Petrovice Karviná (22.6 km)