Pavel Pepperštein: Memory Is Over

Pavel Pepperštein: Memory Is Over

Termín: 19.5.2016 21.8.2016

19kvě - 21srp celý den

Žánr: výstavyDebata


První samostatná výstava Pavla Pepprštejna v českých zemích sestává ze dvou sérií prací z posledních let, částečně představených v jiných celcích na výstavách v Paříži, Moskvě a Berlíně. Některé tyto obrazy vznikaly v Praze, kam se autor pravidelně vrací už od 80. let minulého století.

Pavel Pepperštejn působí jako malíř, ilustrátor, spisovatel, teoretik a umělec pracující s filmem a žánrem instalace. Esteticky a myšlenkově se zformoval během přízračné letargie sovětské ideologie 70. a 80. let v prostředí moskevského konceptualismu.

Díky své výjimečné, sugestivní obrazotvornosti a mistrovské zručnosti ve vizuální i literární tvorbě začal velmi brzy rozvíjet témata a fantazmata kombinující dětské knihy s narkotickými stavy a detektivní motivy s klasickými náměty čínské, ruské i západoevropské kultury.

V posledních letech se v sérii obrazů, jež částečně vznikala v Praze, věnoval bizarním konstelacím kulturní paměti. Po úspěšných výstavách v Paříži, Moskvě a Berlíně uvádí PLATO vlastní verzi tohoto cyklu, mapujícího mimo jiné tak citlivou oblast, jakou je vzdálená budoucnost lidstva.

Vernisáž: 18. 5. 2016 od 18:00

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Galerie a muzea - Ostrava Akce v obci Ostrava

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Pavel Pepperštein:...

Zámek ZábřehOstrava (3.1 km)

STING ApartmentsHavířov (10.9 km)

Zámeček Petrovice Karviná (21.6 km)