Vydejte se s Ladislavem Hanouskem za krásami národních parků USA

Vydejte se s Ladislavem Hanouskem za krásami národních parků USA

Adresa:

Ostrava, Smetanovo nám. 8

Termín: 9.6.2016
Vstupné:

0

9červen čtvrtek 16:30

Žánr: ostatní akcedětskézdarmaknihy


čtvrtek 9. června v 16.30, KNIHCENTRUM.cz DŮM KNIHY Ostrava Návštěva amerických národních parků je snem mnoha Čechů. Většina z nich odjíždí do USA s cestovními kancelářemi, ale je až překvapivě snadné navštívit tato krásná místa bez cestovní kanceláře.

Královéhradecký pediatr Ladislav Hanousek cestuje po USA již dvě desítky let, a aby předal své zkušenosti ostatním, vydal několik knih, které poskytují potřebné informace k cestování po všech významnějších národních parcích a největších městech Spojených států amerických. Pojítkem všech dosud vydaných průvodců Ladislava Hanouska není jen popis krásných míst a fotografie.

Jsou to i praktické rady, jak si nejlépe vypůjčit auto, zajistit nocleh, načepovat benzín či nakoupit jídlo. V tomto duchu se chce autor podělit o své zkušenosti i se čtenáři. Vydejte se spolu s námi na cestu po krásách národních parků USA ve čtvrtek 9. června v 16.30. Královéhradecký pediatr Ladislav Hanousek vydal v roce 2013 knihu "Jihozápad USA - průvodce po národních parcích a velkých městech Jihozápadu USA". Průvodce se setkal s velkým ohlasem, a proto o rok později následoval průvodce další - "Národní parky Středozápadu USA". Před loňskými Vánocemi vyšel potom dosud poslední z trilogie průvodců věnovaných Spojeným státům americkým "Národní parky a velká města Východu a Jihu USA". V celé trilogii jsou obsaženy všechny nejzajímavější národní parky ve Spojených státech, což je na českém trhu zcela ojedinělé.

Ladislav Hanousek vystudoval fakultu všeobecného lékařství Univerzity Karlovy v Hradci Králové a po promoci v roce 1976 nastoupil jako lékař na dětskou kliniku FN v Hradci Králové. Později vedl jednotku intenzívní péče dětské kliniky a po atestaci II. stupně pracoval i dva roky ve Výzkumné základně preventivní kardiologie IKEM Praha. V roce 1992 odjel na tříměsíční studijní pobyt do New Yorku a po návratu si otevřel soukromou pediatrickou ordinaci, ve které pracuje dosud.

První fotoaparát dostal ve svých šesti letech, desítky let se pak ve volném čase věnoval amatérské fotografii, ve fotokomoře strávil u zvětšovacího přístroje a nad miskami vývojky stovky hodin. Přečetl mnoho knih o fotografování, a jak nám prozradil, měl v dětství sen: napsat jednoduchou "kuchařku" základních fotografických dovedností, která by shrnovala vše nejdůležitější z přečtených knih a byla pomůckou pro všechny, kteří s fotografováním začínají.

Stále však bylo mnoho jiných povinností souvisejících s povoláním pediatra, a tak k tomu nedošlo. Když později podnikl mnoho služebních i soukromých cest, v USA byl mnohokrát a navštívil i řadu dalších zemí, vrátil se k myšlence "kuchařky", ne už však fotografické, ale cestovatelské. Výsledkem byl pak jeho první knižní průvodce "Putování jižní Afrikou". Cílem této knížky, ale i dalších dvou průvodců - po národních parcích Jihozápadu a Středozápadu USA - bylo podání pomocné ruky všem, kteří se chtějí vydat individuálně za oceán a potřebují informace.

Knihy byly provázeny kladnými ohlasy, což vedlo k vytvoření tohoto posledního průvodce, jehož cílem je poradit, jak nejlépe poznat Východ a Jih USA. Přes všechno cestování však Ladislav Hanousek zůstává především pediatrem a chtěl by, aby tomu tak bylo i nadále. Jak říká, je hezké cestovat a o svých cestách psát, ale určitě by to k životu nestačilo. Pediatrie je krásný obor a dny v ordinaci jsou prý stejně hezké, jako dny při putování po národních parcích světa. Sbíráme víčka s E-vičkou na podporu Moravskoslezského spolku na ochranu zvířat.

Jako Dům knihy KNIHCENTRUM.cz jsme spustili charitativní akci, díky které budeme dlouhodobě podporovat Moravskoslezský spolek na ochranu zvířat. Za darování většího počtu víček si můžete vybrat slevu na knihu či slevu v naší kavárně Během měsíce června se zúčastněte slosování o vstupenky do Staré arény v Ostravě. Po celý měsíc červen bude v Domě knihy KNIHCENTRUM.cz probíhat akce „Pátá kniha ZDARMA“.

Akce platí do 30. 6. 2016. Rezervujte si místo e-mailem rezervace.ostrava@knihcentrum.cz nebo telefonicky 607 082 029. Upozornění – 15 minut před začátkem akce rezervace propadají, dostavte se prosím včas!

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Ostrava Akce v obci Ostrava

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Vydejte se s Ladislavem...

Zámek ZábřehOstrava (4.5 km)

STING ApartmentsHavířov (10.8 km)

Zámeček Petrovice Karviná (20.3 km)