Pavel Srniček - Vlastními slovy

Pavel Srniček - Vlastními slovy

Adresa:

Ostrava, Smetanovo nám. 8

Termín: 8.6.2016
Vstupné:

0

8červen středa 16:00

Žánr: ostatní akcebesedaautogramiádazdarmaknihy


středa 8. června v 16.00, KNIHCENTRUM.cz DŮM KNIHY Ostrava Když se řekne Pavel Srniček, vybavíme se vám spojení jako nejlepší fotbalový brankář, dříč a borec. Pavel Srniček - Vlastními slovy je biografie, kterou stačil vydat před svým náhlým odchodem.

Křest knihy, beseda a autogramiáda se uskuteční ve středu 8. června v 16.00. Účast přislíbili bratr Milan Srniček a Marek Jankulovski, legenda Baníku a spoluhráč Pavla Srnička. Pavel Srniček byl borec. Borec v nejlepším smyslu slova. Jako kluk vyrůstal ve velmi složitých sociálních podmínkách, ale možná právě těžké chvíle z dětství z něj udělaly silného a férového chlapa. V noci pomáhal mamince s dojením krav, spal v jedné posteli se svými sourozenci, nosil oblečení po sestrách, aby se stal jedním z nejuznávanějších fotbalových brankářů v Anglii i na světě. V Newcastlu překonával každý rok nedůvěru trenéra.

Vždycky se zapřel, tvrdě dřel a nenechal si nic líbit, aby ukázal, že on je pravým mužem pro branku hrdého klubu. Vyznával ve všech směrech férový přístup od sebe i od druhých. Když dal své slovo, vždy platilo. Fanoušci Pavla Srnička milovali. V Newcastlu se stal jedním z nich. Nikdy nezapomněl, odkud se vydal do světa velkého fotbalu. Zůstal skromný a otevřený. I proto na něho příznivci Magpies nedají dopustit. Pokaždé se s fanoušky zastavil, povídal si s nimi, podepisoval se a hrával s nimi i fotbal. V Newcastlu navždy budou říkat Pavel Srniček je Geordie, jak se říká místním, kteří žijí v oblasti kolem řeky Tyne.

Pro české fanoušky zůstane hrdinou, který nic nevypustil a současně mu na tváři neustále hrál lehký úsměv. Svou nevyčerpatelnou energii přenesl i do trenérského života. Připravoval brankáře ve Spartě a jeho nasazení bylo ohromující. Jak hrál, tak i trénoval. Naplno. Srničkovo obrovské srdce tlouklo pro fotbal, ale nejvíc pro dceru Vendy a syna Maxe, jimž daroval život. Ten jeho skončil nečekaně brzy, ve věku 47 let. Svůj silný životní příběh shrnul ve velice otevřené a upřímné autobiografii, kterou stihl vydat jen pár dnů před svým odchodem.

Bývalý vynikající brankář Pavel Srniček, ostravský odchovanec se proslavil především během osmiletého angažmá v Newcastle. Dále prošel týmy Sheffieldu Wednesday, Brescie, Cosenzy, Portsmouthu, West Hamu a Beriy Mar. Na závěr kariéry se vrátil do Newcastlu. V únoru 2008 s profesionální kariérou skončil a vrátil se do Ostravy, kde vychovával talenty. V prosinci 2011 se stal trenérem brankářů ve Spartě.

V prosinci 2015 náhle zemřel. Sbíráme víčka s E-vičkou na podporu Moravskoslezského spolku na ochranu zvířat. Jako Dům knihy KNIHCENTRUM.cz jsme spustili charitativní akci, díky které budeme dlouhodobě podporovat Moravskoslezský spolek na ochranu zvířat. Za darování většího počtu víček si můžete vybrat slevu na knihu či slevu v naší kavárně Během měsíce června se zúčastněte slosování o vstupenky do Staré arény v Ostravě. Po celý měsíc červen bude v Domě knihy KNIHCENTRUM.cz probíhat akce „Pátá kniha ZDARMA“.

Akce platí do 30. 6. 2016. Rezervujte si místo e-mailem rezervace.ostrava@knihcentrum.cz nebo telefonicky 607 082 029. Upozornění – 15 minut před začátkem akce rezervace propadají, dostavte se prosím včas!

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Ostrava Akce v obci Ostrava

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Pavel Srniček -...

Zámek ZábřehOstrava (4.5 km)

STING ApartmentsHavířov (10.8 km)

Zámeček Petrovice Karviná (20.3 km)