Novinku „Mrcha?“ Terezy Čihákové pokřtí spisovatel Vladimír Páral

Novinku „Mrcha?“ Terezy Čihákové pokřtí spisovatel Vladimír Páral

Adresa:

Ostrava, Smetanovo nám. 8

Termín: 3.6.2016
Vstupné:

0

3červen pátek 16:00

Žánr: ostatní akcezdarmaknihy


pátek 3. června v 16.00, KNIHCENTRUM.cz DŮM KNIHY Ostrava Tereza Čiháková patří mezi naše nejkrásnější a také v poslední době nejvyhledávanější spisovatelky. Nyní vydala u nakladatelství BMSS-START novinku „Mrcha?“.

V pátek 3. června knihu slavnostně pokřtí spisovatel Vladimír Páral. Otazník v názvu druhé knihy Terezy Čihákové „Mrcha?“ nepředstavuje pouze samoúčelnou vyjadřovací rekvizitu. Již v autorčině prvotině „Co muži dali a vzali“, se otazník nabízel a čtenář v textu novely skutečně otázky nacházel. Nejpalčivější z nich, jaký postoj společnost zaujímá k matkám samoživitelkám, byť si za životní situaci nezřídka mohou samy, však autorka nastolila opatrně, spíš okrajově.

V nové knize však klade sžíravé otázky současnosti naplno, drsně a zcela bez skrupulí. Nakolik společenské klima ovlivňuje morálku, obecné mínění a jednotlivé lidské osudy? Je mravně výš prostitutka, která si nechá za služby platit, anebo ctihodní podnikatelé, činitelé či politici platící za informace prostitutce? A je kult peněz skutečně tak mocný, že ovládá a stává se metou většiny jedinců a takřka absolutním měřítkem úspěšnosti mnohých našich životů?

Tereza Čiháková pochází z Mělníka, studovala podnikatelskou školu a posléze navštěvovala Metropolitní univerzitu v Praze. Má tři a půl letého syna Sebastiana a žije sama. Píše ve volném čase. Spřádat příběhy a přenášet je na nepopsaný list je pro ni zvláštní způsob relaxace, který ji uspokojuje. Psaní je pro ni tedy spíš koníčkem a odpočinkem, jinak pracuje v oblasti zdravotnictví. Svůj další literární příběh pojmenovala „MRCHA?“.

Knihu autorka začala psát před rokem, prakticky den po křtu prvotiny „Co muži dali a vzali“, která u čtenářů zaznamenala nebývalý úspěch. Dlouhé hodiny společně s hlavní hrdinkou prožívala u počítače její osudy. Častokrát ji litovala, nezřídka ji odsuzovala, ocitala se s ní nad propastí, úplně na dně i na tak složitých křižovatkách, že dokonce samotný konec knihy byl do poslední chvíle i pro ni překvapením.

Sbíráme víčka s E-vičkou na podporu Moravskoslezského spolku na ochranu zvířat. Jako Dům knihy KNIHCENTRUM.cz jsme spustili charitativní akci, díky které budeme dlouhodobě podporovat Moravskoslezský spolek na ochranu zvířat. Za darování většího počtu víček si můžete vybrat slevu na knihu či slevu v naší kavárně Během měsíce června se zúčastněte slosování o vstupenky do Staré arény v Ostravě. Po celý měsíc červen bude v Domě knihy KNIHCENTRUM.cz probíhat akce „Pátá kniha ZDARMA“.

Akce platí do 30. 6. 2016. Rezervujte si místo e-mailem rezervace.ostrava@knihcentrum.cz nebo telefonicky 607 082 029. Upozornění – 15 minut před začátkem akce rezervace propadají, dostavte se prosím včas!

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Ostrava Akce v obci Ostrava

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Novinku „Mrcha?“...

Zámek ZábřehOstrava (4.5 km)

STING ApartmentsHavířov (10.8 km)

Zámeček Petrovice Karviná (20.3 km)