Josef Laufer napsal povídky

Josef Laufer napsal povídky

Adresa:

Ostrava, Smetanovo nám. 8

Termín: 20.5.2016
Vstupné:

0

20květen pátek 16:00

Žánr: ostatní akceknihytaneční


pátek 20. května v 16.00, KNIHCENTRUM.cz DŮM KNIHY Ostrava Zpěvák, herec a nyní i spisovatel Josef Laufer představí svoji již druhou knihu, která se objevila na pultech obchodů koncem loňského roku. Není to jen kniha vzpomínek, jak by každý očekával, ale Laufer se pustil do psaní povídek, které vydal pod názvem Příbalový leták a další povídky. „Byl jsem mnohokrát osloven, abych o sobě napsal autobiografii.

Já nemám moc rád ty pomníky zaživa, tak jsem se k tomu moc neměl. Po letech si stejně každý něco přikrašluje a pak to není autentické,“ vysvětloval Josef Laufer. Herec měl pro psaní povídek perfektní trénink. Za svoji kariéru napsal na čtyři sta textů k písničkám „Přestože jsem dbal rady mého otce, který mi říkával: „A pamatuj si, že první dojem dvakrát neuděláš,“ osmělil jsem se napsat dalších jedenáct povídek.

Čas neúprosně kvapí a v naší rodině si rádi připomínáme staré čínské přísloví, že kámen, který letí, neobrůstá mechem. Nemyslím si, že jsem se spisovatelsky výrazně posunul. Jenom jsem malinko přitvrdil. Stejně jako v povídkách předešlých jsou to příběhy, které se slučují se životem kolem nás, a opět připomínám, že trocha fantazie neuškodí. Věřím, že čtenář, který si oblíbil tu atraktivnější část minulého díla – ilustrace Víta Haderky, nebude ochuzen a znovu se pokochá jeho perokresbami.“ Josef Laufer se narodil ve Francii. Od roku 1950 žila celá rodina v Praze. Otec Maxim Laufer byl úspěšným dětským ortopedem.

Josef se vyučil ve vrchlabské TESLE a poté pracoval ve výzkumném ústavu vakuové techniky v Praze. Jako voják se věnoval pantomimě, režíroval a hrál v ochotnickém divadle. Hostoval v divadle ABC a připravoval se ke zkouškám na divadelní fakultu, kam ho přijali. Během studia na DAMU založil divadelní pantomimický soubor RADAR. Ve stejné době vyučoval obor pantomimy na taneční konzervatoři v Praze.

Několik měsíců pobýval na Kubě jako tlumočník španělštiny. Kariéru zpěváka a baviče budoval v divadle SEMAFOR. Hostoval v Národním Divadle. Jako host vystupoval v muzikálu Gentlemani. Koncem šedesátých let natáčel pro zahraniční gramofonové společnosti a objevil se ve velkých zábavných pořadech. Natočil desítky titulů, nejčastěji s vlastním textem v různých jazycích. Vystupoval se skupinou Golem i mnoha dalšími orchestry. Hrál v muzikálech Pokrevní bratři, Hamlet, Gallieo, Jekyll a Hyde.

V zahraničí pracoval jako televizní režisér. Se sólisty státní opery režíroval v původním jazyce opery, např. Noc s Mozartem, Don Giovanni a One woman show Terezy Duchkové. V posledních letech se Josef Laufer objevil v Troškových KAMEŇÁCÍCH, kde hrál postavu Leo Kohna. Jeho nepostradatelnou rekvizitou je doutník. Doutníky miluje. Sbíráme víčka s E-vičkou na podporu Moravskoslezského spolku na ochranu zvířat.

Jako Dům knihy KNIHCENTRUM.cz jsme spustili charitativní akci, díky které budeme dlouhodobě podporovat Moravskoslezský spolek na ochranu zvířat. Za darování většího počtu víček si můžete vybrat slevu na knihu či slevu v naší kavárně. Během měsíce května se zúčastněte slosování o vstupenky do expozice Světa techniky v Ostravě. Po celý měsíc květen bude v Domě knihy KNIHCENTRUM.cz probíhat akce „Čím více KNIH nakoupíš, tím větší SLEVU máš“.

Akce platí do 31. 5. 2016. Rezervujte si místo e-mailem rezervace.ostrava@knihcentrum.cz nebo telefonicky 607 082 029. Upozornění – 15 minut před začátkem akce rezervace propadají, dostavte se prosím včas! Sledujte nás na webu a FB: http://www.knihcentrum-ostrava.cz/news https://www.facebook.com/KNIHCENTRUMcz-D%C5%AFm-knihy-253392878145940/?fref=ts www.knihcentrum-ostrava.cz

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Josef Laufer napsal...

Zámek ZábřehOstrava (4.5 km)

STING ApartmentsHavířov (10.8 km)

Zámeček Petrovice Karviná (20.3 km)