Renáta Fučíková o Karlovi IV.

Renáta Fučíková o Karlovi IV.

Adresa:

Ostrava, Smetanovo nám. 8

Termín: 5.5.2016
Vstupné:

0

5květen čtvrtek 16:00

Žánr: ostatní akcedětskésoutěžbesedaautogramiádaknihy


čtvrtek 5. května v 16.00, KNIHCENTRUM.cz DŮM KNIHY Ostrava Na letošní rok připadá významné jubileum - 700. výročí narození českého krále a císaře římského, jednoho z nejvýznamnějších panovníků v historii naší vlasti Karla IV. Renáta Fučíková vydala v nakladatelství Práh titul Karel IV. Beseda a autogramiáda autorky proběhne ve čtvrtek 5. května.

Doba panování Karla IV. je právem považovaná za zlatý věk českých dějin. Jaký ale doopravdy byl český král a římský císař, co všechno vykonal? Odpověď vám dá kniha plná ilustrací stejně delikátních, jaké známe z iluminovaných rukopisů vrcholného středověku. Dozvíte se, že Karel IV. byl nejen stavitelem mostů, hradů a měst.

Velkou část svého života prožil na cestách mezi významnými městy tehdejší Evropy, jako byla Paříž, Milano, Benátky, Avignon, Řím, Florencie, Cáchy, Norimberk. Byl diplomatem a urovnával spory mezi panovníky, ale zároveň byl i válečníkem. Pro české země získal nová území. Velký odkaz zanechal Karel IV. v oblasti vědění, literatury a zákona. Sepsal legendy o životě nejstarších Přemyslovců, podílel se na vzniku kronik, sestavil nový zákoník, uprostřed Evropy založil univerzitu. Pečoval o rozvoj obchodu, umění a řemesel.

Ilustrovaná kniha o Karlu IV. nabízí ucelený, ale přesto stručný a srozumitelný pohled na osobnost našeho největšího panovníka. Renáta Fučíková se narodila v roce 1964 v Praze. Zde také vystudovala Vysokou školu uměleckoprůmyslovou, ateliér ilustrace a užité grafiky. V oboru dětské ilustrace dosáhla řady prestižních ocenění. Zlatá stuha: Pohádky bratří Grimmů (1994), Pohádky Oskara Wildea (1995), Vyprávění ze Starého zákona (1996), Evropské pohádky (2004), Karel IV. (2005).

Za Vyprávění ze Starého zákona byla zapsána na Čestnou listinu IBBY (Dillí – 1998), o rok později získal tento titul první cenu na Bienále ilustrací v Teheránu (1999). Kniha Vyprávění z Nového zákona byla oceněna 2. místem v soutěži Nejkrásnější české knihy (1997). Renáta Fučíková se rovněž věnuje známkové tvorbě. Žije a pracuje v Praze, vystavuje doma i ve světě. Sbíráme víčka s E-vičkou na podporu Moravskoslezského spolku na ochranu zvířat.

Jako Dům knihy KNIHCENTRUM.cz jsme spustili charitativní akci, díky které budeme dlouhodobě podporovat Moravskoslezský spolek na ochranu zvířat. Za darování většího počtu víček si můžete vybrat slevu na knihu či slevu v naší kavárně. Během měsíce května se zúčastněte slosování o vstupenky do expozice Světa techniky v Ostravě. Po celý měsíc květen bude v Domě knihy KNIHCENTRUM.cz probíhat akce „Čím více KNIH nakoupíš, tím větší SLEVU máš“. Akce platí do 31. 5. 2016.

Rezervujte si místo e-mailem rezervace.ostrava@knihcentrum.cz nebo telefonicky 607 082 029. Upozornění – 15 minut před začátkem akce rezervace propadají, dostavte se prosím včas! Sledujte nás na webu a FB: http://www.knihcentrum-ostrava.cz/news https://www.facebook.com/KNIHCENTRUMcz-D%C5%AFm-knihy-253392878145940/?fref=ts www.knihcentrum-ostrava.cz

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Ostrava Akce v obci Ostrava

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Renáta Fučíková o...

Zámek ZábřehOstrava (4.5 km)

STING ApartmentsHavířov (10.8 km)

Zámeček Petrovice Karviná (20.3 km)