Mezinárodní den památek a sídel

Mezinárodní den památek a sídel

Adresa:

Příbor, náměstí Sigmunda Freuda

Termín: 16.4.2016
Vstupné:

zdarma

16duben sobota 16:00

Žánr: ostatní akcepro dětizdarma


V sobotu 16. dubna 2016 se Příbor připojí k Mezinárodnímu dni památek a sídel zajímavým programem, s připomenutím významného výročí 700 let od narození Karla IV. Celá akce začne v 16:00 hodin v piaristickém klášteře, vystoupením příborského amatérského pěveckého sboru Valentin.

Slavnostní ceremonie začne v 17:00 hodin příjezdem Krále a císaře s družinou na náměstí Sigmunda Freuda, kde bude následovat zajímavý program. V průběhu večera nebudou chybět bujaré písně gotických krčem a veselic, různé dobové vystoupení, královy rytíři, ohně, kejklíři, komedianti, průvod s loučemi. Nejen pro děti bude připraveno několik stanovišť, na kterých se na okamžik přenesou do středověku. Procházku setmělými uličkami, které poodhalí tajemství a záhady ukryté v nejrůznějších zákoutích města, stojí za to zakončit tajůplnou komentovanou noční prohlídkou starého hřbitova (nutná rezervace).

U příležitosti této akce budou bezplatně otevřeny příborské památky od 16 do 21 hod (kostel sv. Františka a sv. Kříže bude otevřen pouze do 19 hodin z bezpeč. důvodů). Muzeum a pamětní síň S. Freuda nabízí pro tento den jednodenní výstavu "Obchod Sasín z Příbora", ke shlédnutí bude historický obchod ze 40. let 20. století. V době konání akce je vstup do muzea zdarma.

Akce bude probíhat na různých místech města za každého počasí. Vstup zdarma.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Mezinárodní den...

Wellness Hotel AbácieNový Jičín (11.8 km)

Restaurace a penzion U VeteránaFrenštát pod Radhoštěm (12 km)

Rekreační středisko BudoucnostFrýdlant nad Ostravicí (17.9 km)