Templfest v Domě knihy – Jaroslav Šebek

Templfest v Domě knihy – Jaroslav Šebek

Adresa:

Ostrava, Smetanovo nám. 8,

Termín: 13.4.2016
Vstupné:

0

13duben středa 16:00

Žánr: ostatní akcepřednáškyknihyduchovní


středa 13. dubna v 16.00, KNIHCENTRUM.cz DŮM KNIHY Ostrava Přednáška vědeckého pracovníka Doc. Mgr. Jaroslava Šebka, Ph.D. (Historický ústav AVČR) se zaměří na téma "Pius XII. – papež a holokaust". Akce se uskuteční u příležitosti konání festivalu Templfest 2016. Doc. Mgr. Jaroslav Šebek, Ph.D., vědecký pracovník Historického ústavu AV ČR.

Zabývá se politickými, sociálními a ideovými dějinami meziválečného Československa; specializuje se na dějiny česko-německých vztahů a věnuje se také problematice vývoje antidemokratických hnutí ve 20. století v evropském kontextu, politickým dějinám ve středoevropském kontextu a otázkám církevních a náboženských dějin v 19. a 20. století. Je autorem více než 60 studií v domácích i zahraničních odborných časopisech a sbornících.

Festival Templfest už 5 let připomíná významnou židovskou stopu v historii Ostravy a ukazuje bohatství židovské kultury. Připomíná společné duchovní hodnoty židů i křesťanů, chce budovat dobré vztahy k Židům i jejich nové domovině, Státu Izrael, který vznikl před více než 60 lety ve Svaté zemi, která je tak drahá i křesťanům. Sbíráme víčka s E-vičkou na podporu Moravskoslezského spolku na ochranu zvířat.

Jako Dům knihy KNIHCENTRUM.cz jsme spustili charitativní akci, díky které budeme dlouhodobě podporovat Moravskoslezský spolek na ochranu zvířat. Za darování většího počtu víček si můžete vybrat slevu na knihu či slevu v naší kavárně. Během měsíce dubna se zúčastněte slosování o vstupenky do Staré arény. Po celý měsíc duben bude v Domě knihy KNIHCENTRUM.cz probíhat akce „Čím více KNIH nakoupíš, tím větší SLEVU máš“.

Akce platí do 30. 4. 2016. Rezervujte si místo e-mailem rezervace.ostrava@knihcentrum.cz nebo telefonicky 607 082 029. Upozornění – 15 minut před začátkem akce rezervace propadají, dostavte se prosím včas!  

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Templfest v Domě knihy...

Zámek ZábřehOstrava (4.5 km)

STING ApartmentsHavířov (10.8 km)

Zámeček Petrovice Karviná (20.3 km)