Divadelní kontejner 2015

Adresa:

Brno

Termín: 28.8.2015 6.9.2015

28srp - 6zář celý den

Žánr: festivalydivadlopouliční divadlo


Festival nezávislé divadelní kultury ve veřejném prostoru centra Brna.

Přivádí divadlo blíže k lidem, do míst, kde se tradičně umění nevyskytuje. Navazuje na tradici potulného/kočovného divadla, které se odehrávalo na ulici. Díky tomuto konceptu docház k bezprostřednímu kontaktu divák – herec a naopak.

Festival pouličního divadla, i to je jeden z přívlastků festivalu s netradičním názvem Divadelní kontejner 2015. Ač by se mohlo zdát, že jde o divadlo z popelnice neboli kontejneru, tak tomu ani zdaleka tak není. Festival získal jméno podle své dominanty, přepravního kontejneru, který můžete vídat na zaoceánských lodích a nebo také na stavbách, či v podobě obytných buněk.

Tento konkrétní kontejner je takovou moderní alternativou divadelnické maringotky. Kontejner bude instalován na ulici Středova v centru Brna v těšné sousedství Náměstí Svobody.

Z této moderní maringotky se po deset dnů každý den rozbalí scéna a před ním se budou odehrávat divadelní představení, hudební vystoupení a také pohádky pro malé i velké děti. Festival se koná v od 28.8. do 6.9.2015. Každý den v 18 h na diváky čeká divadelní představení a po něm „zákusek“ v podobě hudebního vystoupení. A ani nejmenší nezůstanou ošizeni, vždy o víkendu a koncem pracovního týdne se budou odpoledne hrát pohádky pro malé i velké děti.

Za deset dnů vystoupí na patnáctku divadel a divadelních spolku, ale i performance vystoupení či improvizační show. Doprovodný program tvoří desítka hudebních uskupení a hudebníků.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

O akci jsme již napsali...

Hudební kluby v Ostravě Akce v obci Brno

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Divadelní kontejner 2015

Restaurace a hotel OlbergBlansko (16.2 km)

Wellness hotel PanoramaBlansko (20.9 km)

Ubytování u MacochyOstrov u Macochy (21.5 km)

Doporučené akce na Ostravsku

Akce v Ostravě na Jiný den?

V okolí doporučujeme...