Mrazík

Mrazík

Adresa:

Opava, Horní náměstí 13

Termín: 13.2.2015

13únor pátek 17:00

Žánr: divadlomuzikál Opava


Před více než padesáti lety natočili ruský filmový režisér Alexander Rou se scénáristou Nikolajem Robertovičem Erdmanem pohádku Mrazík. Hudbu složil Nikolaj Budaškin. V Rusku proběhla tato pohádka bez většího úspěchu. Ale u nás slavila úspěch mimořádný. Skvělý český dabing způsobil, že některé pasáže Mrazíka umí téměř nazpaměť celé generace Čechů a Slováků.

Všichni známe pohádku o hodné a pracovité Nastěnce, zlé maceše, rozmazlené a nepěkné Marfuše, pohledném a pyšném Ivanovi, kterým vstoupí do života pohádkové bytosti – dědeček Hříbeček, baba Jaga, kouzelný Mrazík a další.

K původní filmové hudbě (Nikolaj Budaškin) přidali tvůrci muzikálu (hudba – Boris Urbánek, texty písní – Jiří Sedláček) celou řadu nových hudebních čísel. Každá z postav tak má svou vlastní píseň. Kromě Nastěnky a Ivánka zpívá také Baba Jaga, kocourek Mourek, loupežníci, dědeček Hříbeček, zvířátka v lese, Marfuša, macecha i slepá babka s roštím a další.

Inscenační tým: scéna – Martin Víšek, kostýmy – Eliška Zapletalová, choreografie – Martin Tomsa, sbormistr Kremena Pešaková

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Divadla v Ostravě Akce v obci Opava

Podobné akce

26duben pátek 20:00

Žamboši

, Ostrožná 46 Koncert

27duben sobota 19:00

16bře - 30dubcelý den

Můj svět

, Komenského 10 Výstava

Ubytování v okolí akce Mrazík

Zámek ZábřehOstrava (28.4 km)

Wellness Hotel AbácieNový Jičín (39.5 km)

STING ApartmentsHavířov (41 km)