Přejít na stránky Ticketpro.cz

Deep Purple

Adresa:

Ostrava, Ruská 3077/135

Termín: 27.10.2015

27říjen čtvrtek 01:00

Žánr: koncertyrock

Umělci: Deep Purple


Deep Purple se vracejí do ČR. 27.10.2015 vystoupí v ostravské ČEZ Aréně. Domácí publikum má tedy další, možná jednu z posledních možností, užít si jejich nezapomenutelnou show naživo.

DEEP PURPLE SE VRACEJÍ DO ČESKÉ REPUBLIKY, 27. ŘÍJNA 2015 VYSTOUPÍ V OSTRAVSKÉ ČEZ ARÉNĚ O DEN POZDĚJI SE PAK PŘEDSTAVÍ V PLZEŇSKÉ ČEZ ARÉNĚ. DOMÁCÍ PUBLIKUM MÁ TEDY DALŠÍ, MOŽNÁ JEDNU Z POSLEDNÍCH MOŽNOSTÍ UŽÍT SI JEJICH NEZAPOMENUTELNOU SHOW NAŽIVO

Jejich desky výrazně ovlivnily (nejenom) hardrockové dění na celém světě, jejich prodej přesáhl 100 milionů prodaných kopií. Málokdo se může pochlubit téměř dvěma desítkami alb. Na svém kontě mají hity jako: „Black Night“, „Hush“, „Child In Time“ či „Smoke On The Water“, které dnes již patří ke stěžejním pilířům rockové hudby.

Za dobu své existence prošli nejednou personální změnou. V Deep Purple se vystřídala celá řada zvučných jmen. Mezi nimi například David Coverdale, Ritchie Blackmore nebo Joe Satriani. Jako poslední přišel do kapely hráč na klávesové nástroje Don Airey (ex Rainbow, Ozzy Osbourne atd.), který se s velkou vervou podílel i na komponování nových písní a stal se stálým členem skupiny. V roce 2003 se ozvali albem „Bananas“, které o 2 roky později následoval počin a „Rapture Of The Deep“ (2005), obě alba jsou podle ohlasů kritiky i fanoušků velice povedená a patří k tomu lepšímu, co Deep Purple za svojí letitou kariéru vytvořili. V roce 2007 pak své fanoušky potěšili koncertním záznamem „Live at Montreux 2006“. Poslední řadový počin vydali Deep Purple v roce 2013 pod názvem „Now What?!“, který je devatenáctým řadovým počinem v jejich diskografi i. Produkoval ho Bob Ezrin a dostalo se mu jen pozitivních recenzí, 2 skladby z něj kapela věnovala Jonu Lordovi, který dříve v kapele působil a který v roce 2012 zemřel ve věku jedenasedmdesáti let.

Skupina za svou dlouhou kariéru ovlivnila desítky významných umělců i tisíce amatérů. Inspirující jsou jejich kytarové rify i způsob hry na varhany Hammond či na bicí.

Naposledy se Deep Purple u nás představili na koncertě v pardubické ČEZ Areně, předtím pak v zámeckém parku ve Slavkově u Brna. Nyní se vrací potěšit fanoušky v Ostravě a poprvé se představí v Plzni. Fanoušci se mohou těšit na klasické evergreeny z dlouholeté diskografi e Deep Purple a na pořádnou porci hardrocku a jejich typický a nezaměnitelný zvuk.

Od první půlky devadesátých let, kdy se u nás představili poprvé, k nám Deep Purple jezdí pravidelně – mimo jiné již potěšili fanoušky v Praze, Brně, Liberci, Pardubicích nebo Slavkově u Brna, nyní se představí v Ostravě.

Deep Purple je anglická rocková skupina, která byla založena v Hertfordu roku 1968. V tvorbě této skupiny docházelo ke spojení klasické hudby, jejímž propagátorem byl zejména Jon Lord, a hardrockových motivů, které prosazoval Ritchie...

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Ostrava Akce v obci Ostrava

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Deep Purple

Zámek ZábřehOstrava (635 metrů)

STING ApartmentsHavířov (12.6 km)

Zámeček Petrovice Karviná (24.3 km)