Martin Kukučka Drumology

Martin Kukučka Drumology

Adresa:

Opava, Janská 7

Termín: 7.4.2023
Vstupné:

220.-

7duben pátek 18:00

Žánr: koncertyjazz Opava


Profesionální bubeník, skladatel a producent, který představí svůj koncertní sólový projekt s názvem Drumology.

Martin Kukučka, DiS. art., profesionální bubeník, učitel bicích nástrojů, skladatel a producent. Hru na bicích nástrojích studoval na konzervatoři v Žilině, Nitře a na prestižním jazzovém institutu KUG v rakouském Grazu.

Od roku 2013 působil v USA v divadelních představeních The Brat Pack (společnost For The Record z Los Angeles) a Swing! – muzikál na slavné Brodway. V listopadu 2016 se vrátil na Slovensko, kde hraje ve více hudebních uskupeních (Thomas Puskailer, Lenka Galisová Quartet, JazzLab Project, Dominika Titková & Friends). V roce 2021 představil svůj koncertní sólový projekt s názvem Drumology, který si získal pozornost více hudebních médií (profilový rozhovor v českém hudebním magazínu Muzikus, Bubeník dnes, Hudba.sk).

V dubnu 2019 zvítězil v československé bubenické soutěži, kterou uspořádal Drumcenter.cz. Ve stejném roce se zúčastnil celosvětové prestižní bubenické soutěže pořádané firmou Shure s názvem Shure Drum Mastery, kde se dostal do finále mezi 30 nejlepších bubeníků z tisíců hráčů z celého světa. V květnu 2020 se zúčastnil bubenické soutěže Ronoscontest, kde se umístil na třetím místě. V roce 2021 byl oceněn odbornou jazzovou porotou za zralý interpretační výkon na soutěžní přehlídce Nové tváře slovenského jazzu pod záštitou Slovenské jazzové společnosti.
V jeho podmanivé hudbě vyšperkované sugestivní hrou na bicích je cítit lehkost a nadhled. Diváka a posluchače si podmaní strhujícími rytmy, neobvyklými harmoniemi, ale i překvapujícími melodiemi vlastních kompozicí.

DRUMOLOGY

Drumology se stala volně stojící platformou, prostorem, kde se všechny mé nejdivočejší hudební myšlenky stávají realitou a probouzejí se do života. Představuje synonymum pro volně tekoucí kreativitu v reálném čase, kde improvizace a neustálé hledání neznámého se snoubí v jedno. Hluboce zakořeněný koncept improvizační tradice jazzové hudby až po dnešní experimentální hudební prostředí – to vše je zkondenzováno ve světě Drumology. Melancholicky zasněné, ale zároveň povznášející harmonické kulisy, post-jazz znějící struktury kompozicí a nepředvídatelné zkoumání rytmických možností, jsou výstižným pojmenováním zvukomalebné palety barev Drumology.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Martin Kukučka Drumology

Zámek ZábřehOstrava (27.5 km)

Wellness Hotel AbácieNový Jičín (38.7 km)

STING ApartmentsHavířov (40.1 km)