Hana Puchová- Obrazy, Zahajovací vernisáž - Galerie MonAmi

Hana Puchová- Obrazy, Zahajovací vernisáž - Galerie MonAmi

Adresa:

Bílovec, Slezské nám. 9/42

Termín: 1.9.2022 31.10.2022
Vstupné:

zdarma

1zář - 31říj celý den

Žánr: výstavyumění výtvarné umění malba Bílovec


Hana Puchová (1966), ostravská malířka a ilustrátorka, studovala v letech 1991-1997 na Vysoké uměleckoprůmyslové škole v Praze u profesorů Jiřího Šalamouna a Jana Solpery. Věnuje se malbě, kresbě a ilustraci. Nejčastějšími tématy jsou portréty, zátiší a prostředí, v nichž žijí lidé. Věnuje se pedagogické činnosti, vyučuje romské děti na Církevní základní škole Přemysla Pitra v Ostravě. Svou tvorbu prezentovala na více než dvaceti autorských a více než třiceti skupinových výstavách. Zastoupena je ve sbírkách veřejných institucí i u soukromých sběratelů. Patřila k přátelskému okruhu Přirozených.
 
Nezaměnitelný rukopis Hany Puchové nám prozrazuje, že na svět pohlíží podobně jako my a přeci trochu jinak. Prostá pastelová zátiší jsou oproštěna od nutnosti upoutat. Ve výmluvné zkratce zřetelně hutných, masívních tvarů objevuje pro nás neviditelné detaily a spojení věcí. Její figurální tvorba je stejně nezaměnitelná. Charakteristika přátel na plátně je statická a přesto podmanivá. Dokáže zachytit manýrismus a typická gesta postav. V jednom okamžiku se autorka rozhodne mávnout kouzelným proutkem a zastaví čas v momentě, kdy zůstává v nekonečném poutu komunikace s pozorovatelem. Autorka zastupuje svou malbou převážně generaci devadesátých let, ale ve svém rukopise je stále nadčasová. Její obrazy působí laskavě a jemně.
 
Ostatně, přijďte se o tom sami přesvědčit do Galerie MonAmi, kde budou díla Hany Puchové vystavena od 1.9. do 29.10. 2022. A srdečně Vás zveme také na vernisáž její výstavy, která se uskuteční ve čtvrtek 1. září v 17 hodin.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

16led - 31procelý den

Stálé expozice

, Masarykovo náměstí 1 Výstava

Ubytování v okolí akce Hana Puchová- Obrazy,...

Zámek ZábřehOstrava (17 km)

Wellness Hotel AbácieNový Jičín (18.5 km)

Restaurace a penzion U VeteránaFrenštát pod Radhoštěm (27.7 km)