ZUŠ Open - Colours of ZUŠ IV

ZUŠ Open - Colours of ZUŠ IV

Adresa:

Opava

Termín: 3.6.2022
Vstupné:

zdarma

3červen pátek 14:00

Žánr: festivalyhudba koncert hudební festival open air Opava


Centrum Opavy se promění v jednu velkou festivalovou scénu. Opavská verze celostátního festivalu ZUŠ Open se v pátek 3. června pod názvem Colours of ZUŠ IV rozprostře od Dvořákových sadů, kolem Obecního domu až k Ptačímu vrchu. Všechny obory Základní umělecké školy Opava se představí od 14 do 18 hodin a nabídnou pestrobarevnou škálu koncertů, vystoupení, výstav a výtvarných workshopů pro veřejnost.

Jednodenní open air festival navazuje na úspěšnou tradici a v duchu myšlenky ZUŠ Open podporované Nadací Magdaleny Kožené představí to nejlepší ze své činnosti. Návštěvníky i náhodné kolemjdoucí čeká jedinečná atmosféra nabitá hudbou, výtvarnem, tancem a divadlem.

Žáci a učitelé všech oborů opustí na jedno odpoledne školu a půjdou předvést své dovednosti do parků v centru města. Na hlavním pódiu pod Ptačím vrchem se vystřídají největší školní orchestry (dechový, smyčcový, kytarový, bubenický, akordeonový) a pěvecký sbor s Kapelou. Před Obecním domem bude vedle hudebníků (klavíristé, akordeonisté ad.) patřit prostor především tanečnicím, které představí svůj široký repertoár lidových, klasických a moderních tanců. Scéna u Dvořákových sadů tradičně patří sólovým zpěvákům, dechovým nástrojům a letos také cimbálové muzice.

Prostor mezi scénami propojí a oživí výstavy výtvarného oboru. Nedílnou součástí festivalu jsou výtvarné workshopy, které letos nabídnout např. Urban Sketchers (skicování v plenéru), šití obří piknikové deky, velkoformátovou malbu Probouzení jara a další tvorbu pro všechny zájemce.

Letos také proběhnou dvě doprovodné akce, které budou patřit absolventům ZUŠ. V 16 hodin vystoupí absolventi literárně-dramatického oddělení v Loutkovém divadle s autorskou inscenací Nevina. V 18 hodin zakončí ZUŠ Open vernisáž Výstavy absolventů na výtvarném oboru na Solné ulici.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce