Génius Michelangelo

Génius Michelangelo

Adresa:

Ostrava, 28. října 8

Termín: 1.3.2022
Vstupné:

90 Kč (studenti a důchodci 70 Kč)

1březen úterý 19:00

Žánr: ostatní akce


Italský renesanční sochař, malíř, architekt a básník Michelangelo Buonarroti prožil svůj naplněný život ve velmi neklidné době, kdy lidé postupně opouštěli dogmata středověké učenosti. Otevírali se humanistickým idejím o svobodném člověku, jenž je přirozenou součástí přírody a svým způsobem života může ovlivnit budoucí generace.
Mezi jeho současníky patřili velikáni jako byl Leonardo da Vinci, Lorenzo Medicejský, Marcilio Ficino či Paracelsus. Také Michelangelo si díky oborům, ve kterých dosáhl dokonalosti, zaslouží přízvisko „homo universalis“ neboli „všestranný člověk“.
Motto, jež bylo jeho vnitřním motorem, znělo: „Dokonalosti se dosahuje maličkostmi, ale dokonalost není maličkost.“ Nebýt Michelangela, neměli bychom sochu Davida ani Mojžíše, nemohli bychom obdivovat monumentální malby v Sixtinské kapli a Svatopetrský dóm v Římě by přišel o část své výjimečnosti. Svět by byl ochuzen o umělecká díla, která nemusí být složitě popisována, protože hovoří sama za sebe. Dodnes nás oslovují svou krásou, geniálním zpracováním a hloubkou, jež se dotkne každého. 

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Ostrava Akce v obci Ostrava

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Génius Michelangelo

Zámek ZábřehOstrava (5.1 km)

STING ApartmentsHavířov (10.8 km)

Zámeček Petrovice Karviná (19.8 km)