Noční běh pro Světlušku

Noční běh pro Světlušku

Adresa:

Ostrava, Ruská 2993

Termín: 6.10.2021
Vstupné:

500 Kč

6říjen středa 20:00

Žánr: sportnoční běh Světluška charita hendikep doprovodný program děti rodina nový cirkus Ostrava


Světluška, projekt Nadačního fondu Českého rozhlasu, spustila registrace na svou největší každoroční událost – Noční běh pro Světlušku. Štafeta běhů letos odstartuje 30. 8. v Plzni, následovat bude Brno (23. 9.), Praha (30. 9.), Ostrava (6. 10.), Jihlava (13. 10.) a Olomouc (20. 10.). Součástí 500korunové vstupenky je pro každého účastníka sportovní vak a dle vlastního výběru buď běžecká čelenka, nebo čelovka. Sportovní sešlost navíc letos oslaví 10. narozeniny, a tak součástí doprovodných programů ve všech městech budou i novocirkusová vystoupení. V Praze a Olomouci zakotví ve stejném termínu také osvětová Kavárna POTMĚ. Registrace na běhy jsou spuštěny na www.behprosvetlusku.cz.

Od amatérského běhu tří kamarádů k tisícům běžců
Noční běh pro Světlušku patří k jedné z největších sportovních akcí na podporu lidí s hendikepem. Začátky sportovní akce pomáhající těžce zrakově postiženým přitom začaly výběhem tří kamarádů, kteří se rozhodli uspořádat s přáteli zážitkový charitativní běh pro Světlušku, noční a s čelovkami. „Jenže potom jsme dostali odvahu a plácli jsme si, že pozveme širokou veřejnost běžců. Kdo přijde, dá symbolické startovné, které v plné výši věnujeme Světlušce,“ vysvětluje kreativec David Podhola, který je spolu s Jakubem Herešem a Martinem Skálou jedním z otců Nočního běhu. „Nabídli jsme tedy projekt Nadačnímu fondu Českého rozhlasu. Nikdo nevěděl, do čeho jdeme a jaký úspěch vůbec akce bude mít. Všichni jsme tomu ale věřili. Po deseti letech je tady báječný seriál běhů po celé republice, který nám stále potvrzuje, že běhat ve tmě má milionový smysl, a to doslova,“ uzavírá David Podhola k letošnímu desetiletému výročí Nočního běhu. Ten od roku svého konání dokázal oslovit téměř 40 tisíc běžců, kteří zrakově postižené podpořili částkou bezmála 18 milionů korun.

Nový cirkus a Kavárna POTMĚ
Účastníci ve všech šesti městech se mohou těšit na rytmické rozproudění DJs a kapel, například pražský běh letos rozezní zpěvák Michal Hrůza, brněnský DJ Shaff. Na všech bězích budou oslavnou narozeninovou atmosféru podtrhovat i vystoupení různých souborů nového cirkusu. Ve vybraných městech se lidé budou moci těšit i na představení uměleckého souboru Bratři v tricku, špičce na poli nového cirkusu, jehož hlavní protagonisté Adam Jarchovský a Václav Jelínek jsou také tvářemi letošních běhů. Kromě hudebních a doprovodných vystoupení otevře ve stejném termínu v Praze a Olomouci i Kavárna POTMĚ, která bude v obou městech lákat hosty k návštěvě v rámci paralelně probíhajících festivalů Svět knihy (Praha) a Prix Bohemian Radio (Olomouc). Na místě budou také čerstvé mošty od generálního partnera Kaufland a stánky hlavních partnerů – společnosti Hannah, kde bude k dostání speciální narozeninová edice sportovních triček, a České spořitelny, která návštěvníkům akce nabídne před výběhem různé soutěže a možnost měření zraku.

Běžci budu mít výběr z kratšího nebo delšího okruhu ve všech městech kromě Prahy. Není přitom nutné běhat, trasu lze klidně jen projít. Vítáni jsou zájemci všech věkových kategorií, kteří chtějí podpořit dobrou věc. Registrovat se mohou také firmy, které podpoří své zaměstnance ve sportovních aktivitách a navíc udělají dvojnásobnou radost.

Registrace - Ostrava

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Ostrava Akce v obci Ostrava

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Noční běh pro...

Zámek ZábřehOstrava (3 km)

STING ApartmentsHavířov (11 km)

Zámeček Petrovice Karviná (21.6 km)