Taus Makhacheva a Kris Lemsalu Malone / Čas oplakávání

Taus Makhacheva a Kris Lemsalu Malone / Čas oplakávání

Termín: 19.5.2021 24.10.2021

19kvě - 24říj celý den

Žánr: výstavyumění současné umění vernisáž Plato Ostrava


Výstavy Taus Makhachevy a Kris Lemsalu Malone otevřely 19/5 „Čas oplakávání“, druhý obraz celoročního cyklu věnujícího se tématu ruin.

Taus Makhacheva vybrala pro cyklus Ó a ach, krása, ruina a strach video Baida se záznamem performance, která se v roce 2017 odehrála v rámci 57. bienále v Benátkách. Kris Lemsalu Malone vytvořila pro PLATO novou sochu Lazy Flower. Obě výstavy trvají do 24/10. Srdečně Vás zveme!

V červnu a červenci druhý obraz „Čas oplakávání“ rozšíří výstavy Lili Reynaud Dewar a Lenky Klodové. Vernisáž obrazu, tedy všech jeho výstav, plánujeme uskutečnit 14/7.

Oplakávání PLATO vnímá jako očistný proces, během něhož se společně učíme žít s minulostí a hledáme smysluplná pokračování v budoucnosti. „PLATO se pokouší vrátit tento rituál do našeho pragmatického a technologicky závislého života. Na vlastním příkladu přechodového stadia, kdy se z provizorní lokace bývalého hobbymarketu přestěhujeme do permanentního sídla zatíženého minulostí, bývalých jatek, si vytváříme prostor a čas k pozorování měnící se situace a všech jevů, které jsou s přechodem spojeny,“ upřesňuje Edith Jeřábková, kurátorka PLATO a autorka koncepce celoročního cyklu.

Otevírací doba

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Taus Makhacheva a Kris...

Zámek ZábřehOstrava (3.1 km)

STING ApartmentsHavířov (10.9 km)

Zámeček Petrovice Karviná (21.6 km)