Výstava Jany Klečkové

Výstava Jany Klečkové

Adresa:

Frýdek Místek, Anenská 2477

Termín: 27.4.2021 13.6.2021

27dub - 13čer celý den

Žánr: výstavyumění malba kresba šperky doplňky poezie hudba


Spolek AKTIVNÍCH SENIORŮ ČESKO Frýdek-Místek (ASEČ) Vás co nejsrdečněji zve na výstavu maleb, kreseb, šperků, doplňků JANY KLEČKOVÉ, v jejímž průběhu plánujeme také setkání pod pergolou s lavičkami CASu, kde "...s verši autorky zazní i hudba..."

JANA KLEČKOVÁ
malba – kresba – šperky – doplňky

JANA KLEČKOVÁ *1957
Členka AKTIVNÍCH SENIORŮ ČESKO Frýdek-Místek

Po studiu oboru Rytec kovů v Praze působila v Družstvu Zlatník v Ostravě, od roku 1991 sídlícím jako J+P Zlatník Frýdek-Místek. Prošla mnoha profesemi, které posílily jejího tvůrčího ducha. Žije a tvoří ve Frýdku-Místku.

Život vnímá všemi smysly, a kdyby jich člověk měl deset, užívala by je plnými doušky. Jako velmi tvůrčí žena každý den přemýšlí, co „má dělat dřív“. Od mala ji zajímalo vše. A o tom, jak dnes vnímá krásu slov a význam vět, sílu herectví i hudebního žánru – sama říká:
„Velmi ráda čtu, navštěvuji divadla, koncerty a festivaly. Mám ráda hudbu, od mých milovaných barokních mistrů, a nejen těch, až po stejně milované rockové a bigbeatové borce.“

To vše do sebe autorka nasává všemi pěti smysly a uloží. Aby se později z tohoto bohatého registru inspirovala k vlastní tvorbě. Ta obsahuje více oblastí:
„Psala jsem i poezii a libuji si v recitaci... Kreslím, maluji, šiji. Zejména různé tašky, všechno ručně, modeluji, umím pracovat se dřevem, vytvářím bižuterii.“

A na této výstavě autorčiných děl – jejími slovy:
„... můžete vidět něco z toho, co naplňuje můj čas a doufám, že se vaše oči alespoň trochu potěší!“

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Galerie a muzea v Ostravě Akce v obci Frýdek Místek

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Výstava Jany Klečkové

Rekreační středisko BudoucnostFrýdlant nad Ostravicí (11.5 km)

STING ApartmentsHavířov (13.3 km)

Zámek ZábřehOstrava (16 km)