Lašská velikonoční vajíčka ze sbírek Muzea Novojičínska

Lašská velikonoční vajíčka ze sbírek Muzea Novojičínska

Adresa:

Příbor, Lidická 50

Termín: 25.3.2021 25.4.2021
Vstupné:

zdarma

25bře - 25dub celý den

Žánr: výstavyVelikonocepro děti


Rádi bychom Vás pozvali na novou výstavu Centra tradičních technologií v Příboře o velikonočních vajíčkách. Aktuální situace neumožňuje návštěvníkům, aby mohli přijít do muzea, ale typ „okenních" výstav je vhodný pro individuální prohlídku spojenou se zdravotní procházkou.

Z chodníku lemujícího piaristický klášter si můžete prohlédnout 24 fotografií historických vajíček. Text k výstavě popisuje jejich úlohu v tradiční kultuře. Pokud máte tzv. chytrý telefon, můžete si přes QR kód pustit podcast „Vzpomínky na starý Příbor: Velikonoce v Příboře na počátku 20. století", přehrát si video o výrobě Velikonočních palem – tradice zelených ratolestí nebo se podívat na videorecept jak upéct jarní svítek z kopřiv.

V depozitáři příborské pobočky Muzea Novojičínska je uložena ojedinělá velká kolekce velikonočních malovaných (nevyfouknutých) vajíček. Prvotní část této sbírky pochází z konce 19. století. Jedná se o vajíčka z etnografické oblasti Lašsko vyznačující se archaickou formou zdobení odkazující hluboko do minulosti. Z důvodu současného uzavření muzeí představujeme veřejnosti ty nejstarší prostřednictvím fotografií.

Přejeme Vám příjemnou prohlídku a procházku za historickými velikonočními vajíčky!

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Lašská velikonoční...

Wellness Hotel AbácieNový Jičín (11.6 km)

Restaurace a penzion U VeteránaFrenštát pod Radhoštěm (12.1 km)

Rekreační středisko BudoucnostFrýdlant nad Ostravicí (18.1 km)