Lucie Jindrák Skřivánková / Sedimenty

Lucie Jindrák Skřivánková / Sedimenty

Adresa:

Opava, Ostrožná 46

Termín: 17.7.2020 30.8.2020
Vstupné:

zdarma

17čvc - 30srp celý den

Žánr: výstavyumění malba současné umění příroda zdarma letní výstavy slezsko

Umělci: Lucie Jindrák Skřivánková


Sedimenty Lucie Jindrák Skřivánkové (*1982, AVU) je cyklus velkých maleb, které jsou také určené pro zahrady a exteriéry.

Dnešní umění v zahradách má svoji tradici ve spojení s uměleckými styly založenými na strukturách a liniích jako expresionismus, abstraktismus, konstruktivismus. Pěstěná příroda a motiv zahrady blížící se ideálu krásy inspirovalo mnoho umělců, od Henriho Matisse po Paula Klee, až po Zděnka Sýkoru a Karla Malicha.

Sedimenty umělkyně Skřivánkové jsou sérií malebných kompozic s motivem prolínajících se širokých barevných linií. Lehkost a proměnlivost forem působí na první pohled pocitem pohybu, plujících energií ve vesmíru. Proměnlivé čáry a abstraktní formy se motají kolem sebe jako lehký vítr ve vzduchu s točící se duhou. Zároveň kompozice působí také pocitem těžkosti. Lehkost světlých barev kontrastuje s hmotností malby, jako kdyby se najednou emocionální skladba forem proměnila do statického kamene a do starého sedimentu. Harmonie vychází právě z tohoto kontrastu mezi motivem spirály a tíhou malby a stratifikací barevných vrstev překrývajícími krajiny či figury na pozadí. Proměnlivé živly přírody se projevují v dynamických abstraktních obrazech a vrstvy barev s různě prolínajícími se směry linií směřují diváka do skryté, složité a nejednoznačné reality v našem každodenním životě. 

Susanna H. Wagner

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Lucie Jindrák...

Zámek ZábřehOstrava (28.2 km)

Wellness Hotel AbácieNový Jičín (39.2 km)

STING ApartmentsHavířov (40.9 km)