Výstava se koná ve venkovní galerii Werk.

Jedno slovo, při kterém si každý vybaví něco jiného…elektrárna, opuštěná zóna, jaderná havárie, smrt, nebezpečí, risk… ale možná i naděje, kdy se příroda začíná vzpamatovávat a bere si zpět to, co jí bylo vzato.

Letos je to 34 let od chvíle, kdy došlo k výbuchu v jaderné elektrárně Černobyl. Její okolí je dodnes zamořené. Od výbuchu se tam téměř zastavil čas, jak se oblast rychle vylidnila. I proto je častým objektem fotografů, kteří zachytí atmosféru místa, které zeje prázdnotou a z něhož se rychle stává jen hustý les. 

Výbuch 4. bloku jaderné elektrárny Černobyl, ke kterému došlo v noci 26. dubna roku 1986 v 1 hodinu a 23 minut tamního času, se do historie natrvalo zapsal jako největší katastrofa jaderné energetiky. Multimediální výstava Zóna Černobyl po třiceti letech ji připomíná. Vrací se nejen do minulosti, ale ve fotografiích Luďka Ovesného ukazuje také současnou podobu Černobylu a zejména přilehlé oblasti Pripjať – města duchů v těsné blízkosti elektrárny, které bylo svými 47 500 obyvateli ze dne na den opuštěno. Luděk Ovesný působí jako fotoreportér ve zlínské redakci deníku Mladá fronta DNES. Věnuje se převážně reportážní a dokumentární fotografii.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Zóna Černobyl / 30 let...

Restaurace a Penzion u MarynyJablunkov (12.5 km)

Wellness Hotel BahenecPísečná (14.6 km)

STING ApartmentsHavířov (22.4 km)