Výstava představuje život vesnice v letech 1918–1938. Konec první světové války a vznik samostatné Československé republiky byl doprovázen velkými nadějemi občanů v rodící se demokratický svět. Dvacetiletí hospodářského, kulturního a sociálního rozmachu se silně podepsalo na tváři mnoha měst a obcí. Pramenným východiskem života v Lidicích je farní kronika vedená farářem Josefem Štemberkou, pamětní kniha četnické stanice Buštěhrad a doplňující informace z torzovitých archiválií NKP – archivu obce Lidice.

Druhá výstava se věnuje novým Lidicím, jejich výstavbě, bytové kultuře a životu zdejších obyvatel v poválečných desetiletích.

Informuje o architektonické soutěži na výstavbu nové obce s památníkem a úpravu pietního území, o založení Sadu přátelství a míru, věnuje se samotné výstavbě Lidic a peripetiím s ní spojeným nebo vybavování domů moderním a účelným zařízením. Vykresluje také život místních obyvatel, převážně žen, a nezapomíná ani na jejich úlohu v nově budované poválečné společnosti.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Lidice a doba Prezidenta...

Zámeček Petrovice Karviná (9.4 km)

STING ApartmentsHavířov (9.9 km)

Zámek ZábřehOstrava (15.4 km)