Na vodárně s... Davidem Vávrou

Na vodárně s... Davidem Vávrou

Adresa:

Opava, Janská 7

Termín: 5.6.2020
Vstupné:

dobrovolné

5červen pátek 18:00

Žánr: ostatní akcenaučné


_besedu se známým architektem, hercem a spisovatelem povede Jiří Siostrzonek

vstupné dobrovolné (povinná rezervace bude spuštěna 29. 5.)

David Vávra (* 9. března 1957 Praha) je český architekt, herec a spisovatel. Společně s Milanem Šteindlerem v 70. letech 20. století v Praze spoluzakládal divadlo Sklep.

Pochází z Prahy-Braníku, kde vyrůstal a kde dodnes bydlí. K tomuto místu se vztahuje celý jeho život. Absolvoval stavební fakultu ČVUT a Akademii výtvarných umění v Praze. Jako architekt působil především v Praze a okolí. Je znám též jako spoluautor a zasvěcený průvodce úspěšného televizního seriálu Šumná města. Působí též jako příležitostný básník, obzvláště při slavnostních příležitostech. Jako architekt se věnuje především obnovám budov, v menší míře i navrhování nových budov, a to budov pro bydlení.

Založil vlastní alternativní divadlo Sklep. Jako herec účinkoval v desítkách filmů. V televizi ho proslavila role Egona v rámci jazykových kurzů Alles Gute satirického pořadu Česká soda. Oblibu si získal také jako průvodce v populárně-naučném televizním seriálu Šumná města o moderní české a moravské architektuře. Netradičním, spíše poetickým než odborným přístupem přibližuje divákům významná architektonická díla v městech České republiky. Na cyklus navázal pořad Šumné stopy, který se zaměřil na tvorbu českých architektů v zahraničí.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Opava Akce v obci Opava

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Na vodárně s......

Zámek ZábřehOstrava (27.5 km)

Wellness Hotel AbácieNový Jičín (38.7 km)

STING ApartmentsHavířov (40.1 km)