Výstava navazuje na stejnojmennou výstavu, která byla s velkým úspěchem realizována v loňském roce Kulturně sportovním spolkem Elegant Ostrava ve spolupráci s kurátorem výstavy Petrem Lexou Přendíkem.

Výstava vypráví příběh bicyklu a cyklistiky a přibližuje dějiny ostravské cyklistiky od vzniku nejstaršího německého klubu velocipedistů v roce 1887 až do roku 1951, který znamenal konec cyklistických spolků.

Rozsáhlá výstava je doplněna o velký počet exponátů historických jízdních kol a součástek mapujících technický vývoj cyklistiky, historických předmětů připomínající historii spolků, tematické letáky, dobové tiskoviny, trofeje, dobové cyklo doplňky a rozmanité kuriozity.

Část expozice je také věnovaná cyklistickým závodům a bude doplněna o originální sbírku závodních kol. Výstava prezentuje také světový unikát v podobě obnovy řemesla výroby vysokých kol v České republice, která patří k největším světovým výrobcům špičkových replik vysokých kol.

Součástí výstavy budou také video projekce věnovaná prezentaci dochovaných archivních fotografií, filmů a dokumentů a kvízy s cyklistickou tématikou pro děti i dospělé a další doprovodný program.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Galerie a muzea - Ostrava Akce v obci Ostrava

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Fenomén cyklistika 2

Zámek ZábřehOstrava (4.9 km)

STING ApartmentsHavířov (10.8 km)

Zámeček Petrovice Karviná (20 km)