Dialog barvy a tvaru

Dialog barvy a tvaru

Adresa:

Krnov, Hlubčická 152/20

Termín: 18.1.2020 8.3.2020
Vstupné:

30 Kč, snížené 15 Kč

18led - 8bře celý den

Žánr: výstavyumění moderní umění současné umění malba socha slezsko zimní výstavy


Výstava obrazů a plastik členů Výtvarného spolku In Signum a polských výtvarníků.

Výtvarný spolek In Signum je volným sdružením profesionálních výtvarníků v rámci organizace Unie výtvarných umělců ČR.  Vznikl v Ostravě již v roce 1995 a za 25 let své existence uspořádal desítky společných výstav a výtvarných sympozií v oboru malby, sochy a smaltů.

Jednotlivé umělce skupiny již od počátku pojí názorová blízkost. Ačkoliv tvoří různými technikami a zpracovávají různé náměty a žánry, přesto mají společný pohled na svět a na úlohu umění v něm.  Spíše než módními trendy či konceptuálními provokacemi se zabývají klasickými technikami a ve svých dílech chtějí spíše poukázat na skutečnou krásu našeho světa a na různorodost života kolem nás.  Svými díly vybízejí k vnímání řádu, k zamyšlení nad hodnotami lidského života a k odpovědnosti za jeho směřování.

Není to jen spočívání na uznávaných hodnotách, je to hledání humanistických východisek k oslovení současného člověka a překračování horizontu všedního konzumního života. Na výstavě budou zastoupeni tito autoři: Antonín Gavlas, Petr Gavlas, Karol Hercík, Iveta Kadlecová, Jakub Novák, Kateřina Pavlicová, Aneta Silberová a Karel Švach.

Polské autory zastupují Katarzyna Fober a Grzegorz Majchrowski – kolegové z jedné školy (Akademie výtvarných umění v Katovicích) a jednoho města – Těšína (PL).

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Dialog barvy a tvaru

Ubytování U RohelůKarlova Studánka,Praděd (29.4 km)

Wellness hotel SaunaMalá Morávka (30.8 km)

Televizní vysílač PradědPraděd (34.2 km)