Mňága & Žďorp

Mňága & Žďorp

Adresa:

Frýdek-Místek, Jiřího z Poděbrad 3109

Termín: 4.12.2021

4prosinec sobota 20:00

Žánr: koncertyhudba koncerty


Pozor! Změna začátku akce na 20:00!!

Jak známo, Mňága uzřela světlo světa ve Valašském Meziříčí v roce 1987 přičiněním frontmana, skladatele, textaře a do dnešních dnů vůdčí osobnosti Petra Fialy. První album spatřilo světlo světa roku 1991 pod všeříkajícím názvem „Made in Valmez“. Pro tvorbu skupiny jsou příznačné "vesele pesimistické" písničky, které jsou dílem především Petra Fialy.

Skupina v tomto ruce bude slavit již 25 let fungování. Přesně na apríla, 1. dubna 2012, vydá kapela speciální kolekci svých písní, které pro tuhle příležitost přezpívali přední čeští a slovenští muzikanti. Hity jako Hodinový hotel, Nejlíp jim bylo, Made in Valmez, I cesta může být cíl nebo Písnička pro tebe předělaly skupiny Kryštof, Tři sestry, Vypsaná fiXa, Xindl X a další.

Do těchto dnů vydala kapela 21 CD a DVD a to včetně dvou Fialových samostatných alb, vinylového EP, CD-singlu, dvou výběrovek a dvou DVD, z nichž aktuální 2DVD vyšlo na podzim minulého roku pod názvem „Mňága a Žďorp on stage“ První disk tvoří dvouhodinový záznam koncert z pražského Lucerna Music baru. Na bonusovém disku je pak kultovní film Petra Zelenky „Mňága – Happy End“ a pod názvem „Videohistory“ všech 27 klipů, které skupina dosud natočila. Celkem je to téměř 5 hodin obrazu a hudby.

Vstupenky na MŇÁGU & ŽĎORP v ceně 180,- Kč jsou k dostání v předprodeji v Beskydském informačním centru na Zámeckém náměstí ve Frýdku a na Náměstí Svobody v Místku. Dále ve Stounu ve dnech, které jsou uvedeny v programu a to vždy od 18 hodin.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Frýdek-Místek Akce v obci Frýdek-Místek

Podobné akce

20duben sobota 19:00

27duben sobota 19:00

Ubytování v okolí akce Mňága & Žďorp

Rekreační středisko BudoucnostFrýdlant nad Ostravicí (11.6 km)

STING ApartmentsHavířov (12.4 km)

Zámek ZábřehOstrava (16.6 km)