Michal Škapa aka Tron / Kód ulic

Michal Škapa aka Tron / Kód ulic

Adresa:

Opava, Pekařská 12

Termín: 22.11.2019 5.1.2020
Vstupné:

40 Kč, snížené 20 Kč, rodinné 90 Kč

22lis - 5led celý den

Žánr: výstavyumění moderní umění současné umění graffiti street art slezsko zimní výstavy

Umělci: Michal Škapa


Výstava Kód ulic představuje prakticky celý výtvarný manuál jednoho z nejvýraznějších autorů spojených s českou graffiti scénou MICHALA ŠKAPY aka TRONa (1978).

Komplexní záběr, který vedle sebe staví nejvýznamnější linie jeho tvorby, přináší potenciál retrospektivy, důraz na nejnovější realizace, ale přitom zřetelně reflektuje aktuální tvůrčí situaci. Koncept se soustředí především na gestické kompozice vycházející z písma jako abstraktního znaku se šifrovaným obsahem a precizní realistické obrazy městské krajiny. Celek pak jasně odkazuje k psychologii, jazyku i vizualitě ulice, jako vrstevnatému fenoménu, jenž významnou měrou spoludefinuje dnešní svět. Zároveň také ve zkratce připomíná dynamickou cestu od malování v ulicích, k malování měst jako obrazu civilizace, kterou Michal Škapa prošel. Autobiografický rozměr výstavy podtrhuje i fakt, že právě CODE je jedním z jeho graffiti jmen. 

Radek Wohlmuth

Michal Škapa (nar. 1978) je neodmyslitelnou součástí fungování místní graffiti scény. Dlouhodobě přispívá k její životaschopnosti nejen jako výkonný umělec, ale také jako realizátor množství grafických návrhů knih,...

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Michal Škapa aka Tron /...

Zámek ZábřehOstrava (28.4 km)

Wellness Hotel AbácieNový Jičín (39.6 km)

STING ApartmentsHavířov (41 km)